Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotuj ryż i ostudź go.
Ananasy i kukurydzę odsącz z zalewy. Nie wylewaj soku z ananasów, będzie bazą do sosu.
Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Ugotowany ryż wymieszaj z papryką i kukurydzą.
Odsączone ananasy pokrój w kostkę i dodaj do reszty sałatki.
SOS: Majonez sałatkowy wylej do miseczki, dodaj ok. 3/4 soku z ananasów, cały czas mieszając.
Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj do sosu.
Dodaj curry i dokładnie wymieszaj.
Warzywa z ryżem zalej przygotowanym sosem.
Wstaw na jakiś czas do lodówki.
Podawaj jako przystawkę. Sałatkę możesz zaserwować w połówkach papryk.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0