Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zdrowa i łatwa w przygotowaniu sałatka. Atrakcją są paluszki krabowe, które świetnie będą się komponować ze smakiem serka wiejskiego i zieleniny. Szpinak i rzodkiewka sprawią, że sałatka będzie nie tylko świetnie smakować, ale również godnie zaprezentuje się na talerzu. Idealne rozwiązanie na wiosenne dni, kiedy chcemy żywić się tym, co mamy w ogródku.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Paluszki rozmrozić i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć ogonki, pokroić w kostkę. Wrzucić do miseczki.
Krok 2
5 min
Na talerzach rozłożyć umyte i osuszone liście sałaty i szpinaku. Sałatę porwać. Szpinak jeśli są duże liście, można pokroić w paseczki.
Krok 3
5 min
Do miseczki dołożyć serek wiejski, dodać troszkę soli i sporo pieprzu. Wymieszać. Na liście rozłożone na talerzach nałożyć twarożek z dodatkami i podawać od razu, najlepiej z pieczywem.
Krok 1
z
3
Paluszki rozmrozić i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć ogonki, pokroić w kostkę. Wrzucić do miseczki.
Krok 2
z
3
Na talerzach rozłożyć umyte i osuszone liście sałaty i szpinaku. Sałatę porwać. Szpinak jeśli są duże liście, można pokroić w paseczki.
Krok 3
z
3
Do miseczki dołożyć serek wiejski, dodać troszkę soli i sporo pieprzu. Wymieszać. Na liście rozłożone na talerzach nałożyć twarożek z dodatkami i podawać od razu, najlepiej z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0