Sałatka z ryżu z groszkiem zielonym
26min
Łatwy
3
łyżek
15
dag
Ryż
10
dag
Groszek konserwowy
20
dag
Pieczarki
20
Pomidorki koktajlowe
2
Ogórek kiszony
1
Papryka
2
Cebula dymka
3
płaskich łyżek
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.79 g
Węglowodany
39.01 g
Tłuszcze
21.79 g
Wartość energetyczna
377.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
Oczyszczoną z nasion paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
3 min
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
3 min
Ogórki i pomidorki połączyć z ryżem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać.
Jeśli lubisz sałatki z ryżu, ten przepis z pewnością mile Cię zaskoczy. Sałatka z ryżu z groszkiem zielonym to bukiet warzyw – papryki, cebuli, pieczarek, ogórków konserwowych i pomidorków koktajlowych – połączonych z ryżem kremowym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sałatkę z ryżu podawaj z chrupiącym, świeżym pieczywem.
Komentarze 0