Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz sałatki z ryżu, ten przepis z pewnością mile Cię zaskoczy. Sałatka z ryżu z groszkiem zielonym to bukiet warzyw – papryki, cebuli, pieczarek, ogórków konserwowych i pomidorków koktajlowych – połączonych z ryżem kremowym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sałatkę z ryżu podawaj z chrupiącym, świeżym pieczywem.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
Oczyszczoną z nasion paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
3 min
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
3 min
Ogórki i pomidorki połączyć z ryżem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać.
Krok 1
z
4
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Krok 2
z
4
Oczyszczoną z nasion paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
z
4
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
z
4
Ogórki i pomidorki połączyć z ryżem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0