Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa
33min
Łatwy
1
kostka
1
Pierś Z Kurczaka
5
dag
Ryż
1
Papryka marynowana
1
łyżka
Chrzan tarty
2
Jajko
1
Cebula
2
Ogórki marynowane
3
łyżek
2
łyżek
Szczypiorek posiekany
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
20.53 g
Węglowodany
18.11 g
Tłuszcze
21.43 g
Wartość energetyczna
354.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
0 min
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić.
Krok 2
10 min
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem.
Krok 4
3 min
Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa to ciekawy pomysł na przekąskę. Sałatkę możesz wykonać z delikatnego filetu z kurczaka, jak również z innych rodzajów mięs. Kostka do Smaku drobiowa WINIARY wzbogaca smak ryżu i sprawia, że całe danie nabiera wyrazu. Sprawdź, jak przygotować tę pyszną sałatkę!
Komentarze 0