Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa to ciekawy pomysł na przekąskę. Sałatkę możesz wykonać z delikatnego filetu z kurczaka, jak również z innych rodzajów mięs. Kostka rosołowa drobiowa WINIARY wzbogaca smak ryżu i sprawia, że całe danie nabiera wyrazu. Sprawdź, jak przygotować tę pyszną sałatkę!
Przygotowanie
33 min
Krok 1
1 min
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić.
Krok 2
10 min
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem.
Krok 4
3 min
Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
Krok 1
z
4
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić.
Krok 2
z
4
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać.
Krok 3
z
4
Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem.
Krok 4
z
4
Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0