Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatkę z rukolą i fetą przygotowuję zawsze jak mam ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Sprawdza się zwłaszcza w upalne dni. Można ją podawać jako dodatek do mięs np. z grilla, ale i zupełnie samodzielnie, chciażby na letnim pikniku. Zestawienie rukoli, fety i pomidorków koktajlowych to nasza podstawa, do której możemy dodawać kolejne składniki. By złagodzić smak sałatki, można także fetę zastąpić mozzarellą.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Warzywa i sałatę dokładnie umyj.
Krok 2
2 min
Oliwę, sok z cytryny i zioła wymieszaj ze sobą.
Krok 3
3 min
Ser feta pokrój na małe kostki 1x1 cm.
Krok 4
3 min
Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj powstały wcześniej dressing, dopraw solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Warzywa i sałatę dokładnie umyj.
Krok 2
z
5
Oliwę, sok z cytryny i zioła wymieszaj ze sobą.
Krok 3
z
5
Ser feta pokrój na małe kostki 1x1 cm.
Krok 4
z
5
Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj powstały wcześniej dressing, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0