Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z rukolą i fetą

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Rukola
100 g
Ser feta
20 g
Orzechy włoskie
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżka
Zioła prowansalskie
1 
Cytryna
40 g
Kiełki rzodkiewki
10 
Pomidorki koktajlowe
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
404.55 kcal
Białko
13.78 g
Węglowodany
25.74 g
Tłuszcze
30.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Warzywa i sałatę dokładnie umyj.
Krok 2
2 min
Oliwę, sok z cytryny i zioła wymieszaj ze sobą.
Krok 3
3 min
Ser feta pokrój na małe kostki 1x1 cm.
Krok 4
3 min
Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj powstały wcześniej dressing, dopraw solą i pieprzem.
Sałatka z rukolą i fetą

Krok 1 z 5

Warzywa i sałatę dokładnie umyj.

Sałatka z rukolą i fetą

Krok 2 z 5

Oliwę, sok z cytryny i zioła wymieszaj ze sobą.

Sałatka z rukolą i fetą

Krok 3 z 5

Ser feta pokrój na małe kostki 1x1 cm.

Sałatka z rukolą i fetą

Krok 4 z 5

Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki.

Sałatka z rukolą i fetą

Krok 5 z 5

Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj powstały wcześniej dressing, dopraw solą i pieprzem.

Sałatkę z rukolą i fetą przygotowuję zawsze jak mam ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Sprawdza się zwłaszcza w upalne dni. Można ją podawać jako dodatek do mięs np. z grilla, ale i zupełnie samodzielnie, chciażby na letnim pikniku. Zestawienie rukoli, fety i pomidorków koktajlowych to nasza podstawa, do której możemy dodawać kolejne składniki. By złagodzić smak sałatki, można także fetę zastąpić mozzarellą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika