Sałatka z pieczonym kurczakiem
42min
Łatwy
3 łyżek
0.5
Kurczak
225 g
Mrożony groszek
1
Cebula
3
Jajko
0.5 słoik
Korniszon
0.5 słoik
Grzybki Marynowane
150 g
Ser żółty
1
Por
4 trochę
Sos worcestershire
2 łyżek
Śmietana
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
1 łyżeczka
Sos sojowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
21.94 g
Węglowodany
9.97 g
Tłuszcze
25.43 g
Wartość energetyczna
358.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
15 min
Kurczaka doprawić pieprzem i solą, posmarować olejem, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać szklanką wody i upiec w piekarniku. Potem należy obrać go ze skóry, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, pora pokroić w piórka, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować i posiekać.
Krok 3
5 min
Korniszony pokroić na cienkie plasterki, zaś grzybki na kawałeczki.
Krok 4
5 min
Groszek obgotować przez chwilę w osolonym wrzątku, wystudzić.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki przełożyć do jednej miski.
Krok 6
5 min
Przyrządzić sos z majonezu, śmietany, jogurtu, ketchupu, sosu sojowego oraz sosu Worcester. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki i wszystko dokładnie wymieszać.
Wiosenna sałatka z dodatkiem pieczonego kurczaka, który sprawi, że tego dania długo nie zapomnimy. Marynowane grzybki, korniszony, czy sos sojowy, to tylko jedne z wielu składników, które razem, stworzą wyjątkowo pyszną całość. Danie ukoronujmy majonezem dekoracyjnym WINIARY, który we wspaniały sposób będzie stanowił o równowadze smakowej sałatki. Pycha!
Komentarze 0