
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Filet z kurczaka przygotowany w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z papryką będzie soczysty i idealnie doprawiony, a do jego przygotowania nie musisz używać tłuszczu. Podstawą dania są sałaty – masłowa i lodowa oraz wiele świeżych warzyw – ogórek, pomidorki koktajlowe czy czerwona cebula.
Wyjątkowości sałacie doda przygotowany samodzielnie sos vinaigrette i paluszki krabowe. Sałatkę podawaj najlepiej na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie udekoruj ją przed podaniem.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
3 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
5 minKrok 7
2 minKrok 8
2 min
Krok 1 z 8
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Krok 2 z 8
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.

Krok 3 z 8
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 4 z 8
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.

Krok 5 z 8
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.

Krok 6 z 8
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.

Krok 7 z 8
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.

Krok 8 z 8
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0