Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi
32min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
2
Pierś z kurczaka
12
Paluszki surimi
0.25 główka
Sałata masłowa
0.25 główka
Sałata lodowa
0.5
Ogórek
80 g
Pomidory Koktajlowe
1
Cebula
0.5 pęczek
Natka pietruszki
6 łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Ocet winny
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
30.68 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcze
24.14 g
Wartość energetyczna
377.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 2
10 min
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
Krok 3
3 min
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
2 min
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
Krok 5
3 min
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Krok 6
5 min
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.
Krok 7
2 min
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
Krok 8
2 min
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.
Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi to propozycja na niestandardową sałatkę, którą możesz podać jako dodatek do innych potraw na przyjęciu lub jako samodzielne danie.
Filet z kurczaka przygotowany w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z papryką będzie soczysty i idealnie doprawiony, a do jego przygotowania nie musisz używać tłuszczu. Podstawą dania są sałaty – masłowa i lodowa oraz wiele świeżych warzyw – ogórek, pomidorki koktajlowe czy czerwona cebula.
Wyjątkowości sałacie doda przygotowany samodzielnie sos vinaigrette i paluszki krabowe. Sałatkę podawaj najlepiej na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie udekoruj ją przed podaniem.
Filet z kurczaka przygotowany w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z papryką będzie soczysty i idealnie doprawiony, a do jego przygotowania nie musisz używać tłuszczu. Podstawą dania są sałaty – masłowa i lodowa oraz wiele świeżych warzyw – ogórek, pomidorki koktajlowe czy czerwona cebula.
Wyjątkowości sałacie doda przygotowany samodzielnie sos vinaigrette i paluszki krabowe. Sałatkę podawaj najlepiej na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie udekoruj ją przed podaniem.
Komentarze 0