Spaghetti z kurczakiem i sosem carbonara
37min
Łatwy
1
opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
4
Pierś z kurczaka
600
g
Makaron spaghetti
4
łyżek
Oliwa z oliwek
200
g
Pomidory Koktajlowe
9
g
Bazylia świeża
250
ml
Śmietana 12%
100
g
Boczek wędzony parzony
.
Wartości odżywcze
Białko
66.28 g
Węglowodany
126.96 g
Tłuszcze
36.85 g
Wartość energetyczna
1106.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Filety z kurczaka rozklep na grubość 1,5-2 cm i włóż do pergaminu Winiary Pomysł na… Papirus soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich.
Krok 2
10 min
Przełóż na suchą patelnię teflonową i smaż na średnim ogniu, po 5 minut z każdej strony.
Krok 3
5 min
Pomidorki koktajlowe przesmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek tak, aby się nie rozpadły, po czym dodajemy ciepły makaron spaghetti i dokładnie mieszamy.
Krok 4
2 min
Pod koniec mieszania dodajemy listki świeżej bazylii.
Krok 5
3 min
WINIARY pomysł na… spaghetti Carbonara wymieszaj ze śmietanką po czym wlej do przesmażonego boczku i ugotuj na wolnym ogniu, nie dłużej niż 1 minutę pamiętając, aby co pewien czas dokładnie zamieszać.
Krok 6
5 min
Centralnie na duży płaski talerz wyłóż spaghetti z pomidorkami i bazylią.
Krok 7
1 min
Na makaron z pomidorkami i bazylią wyłóż usmażoną pierś kurczaka, pokrojoną w grube plastry.
Krok 8
1 min
Całość polej sosem Carbonara.
Spaghetti z kurczakiem i sosem carbonara to pomysł na pożywny obiad dla całej Twojej rodziny. Posiłek może tworzyć obiad jednodaniowy lub jako uzupełnienie do Twojej ulubionej zupy :) Danie możesz udekorować świeżą natką pietruszki lub koperku. Smacznego!
Komentarze 0