Sałatka z penne, szynką i żółtym serem
30min
Łatwy
2
płaskich łyżek
150
g
Makaron Wstążki
150
g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
150
g
Ser edamski
5
łyżek
Kukurydza Konserwowa
4
Ogórki marynowane
1
łyżka
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
0 min
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.
Krok 2
5 min
Ser żółty i szynkę kroimy w słupki.
Krok 3
5 min
Ogórki konserwowe płuczemy, kroimy w słupki.
Krok 4
2 min
Do miski wsypujemy ugotowany makaron.
Krok 5
3 min
Następnie dodajemy pokrojone składniki - ser, szynkę i ogórki.
Krok 6
2 min
Następnie dodajemy kukurydzę.
Krok 7
3 min
Wszystko dokładnie mieszamy - dodajemy majonez z pieprzem, solą i zieloną pietruszką.
Krok 8
1 min
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Makaron penne, żółty ser i szynka. W tym przepisie, wymienione składniki tworzą kompozycję idealną. Potrawa jest wyrazista i niezwykle smaczna, dzięki czemu przez długi czas jej nie zapomnimy. Użycie majonezu dekoracyjnego WINIARY sprawi, że konsystencja będzie zwarta, a smak niesamowicie pyszny!
Komentarze 0