Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron penne, żółty ser i szynka. W tym przepisie, wymienione składniki tworzą kompozycję idealną. Potrawa jest wyrazista i niezwykle smaczna, dzięki czemu przez długi czas jej nie zapomnimy. Użycie majonezu dekoracyjnego WINIARY sprawi, że konsystencja będzie zwarta, a smak niesamowicie pyszny!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
0 min
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.
Krok 2
5 min
Ser żółty i szynkę kroimy w słupki.
Krok 3
5 min
Ogórki konserwowe płuczemy, kroimy w słupki.
Krok 4
2 min
Do miski wsypujemy ugotowany makaron.
Krok 5
3 min
Następnie dodajemy pokrojone składniki - ser, szynkę i ogórki.
Krok 6
2 min
Następnie dodajemy kukurydzę.
Krok 7
3 min
Wszystko dokładnie mieszamy - dodajemy majonez z pieprzem, solą i zieloną pietruszką.
Krok 8
1 min
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Krok 1
z
8
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.
Krok 2
z
8
Ser żółty i szynkę kroimy w słupki.
Krok 3
z
8
Ogórki konserwowe płuczemy, kroimy w słupki.
Krok 4
z
8
Do miski wsypujemy ugotowany makaron.
Krok 5
z
8
Następnie dodajemy pokrojone składniki - ser, szynkę i ogórki.
Krok 6
z
8
Następnie dodajemy kukurydzę.
Krok 7
z
8
Wszystko dokładnie mieszamy - dodajemy majonez z pieprzem, solą i zieloną pietruszką.
Krok 8
z
8
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0