Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszyscy znamy powiedzenie: figa z makiem z pasternakiem! A pasternak w kuchni to warzywo zapomniane, ale przecież bardzo smaczne i warte naszej uwagi. Jeśli nigdy go nie próbowałaś, to najwyższy czas przygotować prostą i pożywną sałatkę z pasternaku. Dodatek jabłek i żurawiny osłodzi sałatkę, natomiast sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY połączy wszystkie składniki w aksamitną całość.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Do rondelka włożyć pasternak, ugotować, następnie obrać.
Krok 2
5 min
Jabłka i pasternak pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Majonez wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku.
Krok 4
5 min
Sosem majonezowym zalać pasternak, posypać żurawiną.
Krok 1
z
4
Do rondelka włożyć pasternak, ugotować, następnie obrać.
Krok 2
z
4
Jabłka i pasternak pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
z
4
Majonez wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku.
Krok 4
z
4
Sosem majonezowym zalać pasternak, posypać żurawiną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0