
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem w sezamie i mango

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 min
krok 2
5 min
krok 3
2 min
Krok 4
6 min
Krok 5
5 min

Krok 1 z 5
Dymkę umyj i pokrój w krążki. Marchewki umyj, obierz i pokrój w drobne słupki. Seler umyj i pokrój w cienkie plasterki. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Posiekaj kolendrę. Filet z piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

krok 2 z 5
Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

krok 3 z 5
W międzyczasie, na patelni upraż nasiona sezamu.

Krok 4 z 5
Rozgrzej olej na patelni. Smażyć na nim paski kurczaka przez ok. 3 minuty. Dodaj Pastę z Pomysłem na... Teriyaki i krótko podsmażaj. Wyjmij wszystko z patelni i trzymaj w cieple. Marchewki i seler włóż na patelnię i smaż razem przez 3 minuty. Dodaj również mango i dymkę. Dalej krótko podgrzewaj.

Krok 5 z 5
Na patelnię dodaj gotowy makaron ryżowy i kawałki kurczaka. Dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki, a następnie przełóż do jednej dużej miski lub kilku mniejszych miseczek. Sałatkę posyp posiekaną kolendrą i podprażonym sezamem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0