Sałatka z łososiem
12 godz 25 min
Łatwy
5
łyżek
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
200
g
Łosoś
1
Cebula
1
1
puszka
Groszek konserwowy
2
Ogórek kiszony
2
łyżek
Koperek posiekany
trochę
Pieprz
trochę
Sól
trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
14.74 g
Węglowodany
18.76 g
Tłuszcze
28.14 g
Wartość energetyczna
384.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
745 min
Krok 1
720 min
Filet z łososia posyp dość grubo solą, odrobiną cukru i skrop MAGGI. Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.
Krok 2
5 min
Następnie rybę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
5 min
Jabłko obierz.
Krok 4
5 min
Jabłko i ogórki również pokrój w cienkie paseczki.
Krok 5
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 6
2 min
Groszek odsącz z zalewy.
Krok 7
3 min
Warzywa wymieszaj z łososiem i Majonezem, dopraw pieprzem. Możesz udekorować paseczkami łososia i koperkiem.
Na wigilijną kolację lub na świąteczną przekąskę polecamy oryginalną sałatkę ze świeżym łososiem oraz jabłkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej, bo rybę trzeba zamarynować przez 12 godzin w lodówce, w marynacie z Przyprawy w płynie Maggi WINIARY z solą i cukrem. Potem wszystko zgrabnie kroimy, mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, doprawiamy do smaku i podajemy – z dekoracją z koperku i paseczków łososia, w towarzystwie chrupiącej bagietki lub pszennych mini-tostów.
Komentarze 0