Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z łososiem

0
742 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Łosoś różowy
1 
Cebula
1 
Jabłka
1 puszka
Groszek konserwowy
2 
Ogórek kiszony
2 łyżek
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
28.14 g
Wartość energetyczna
384.97 kcal
Białko
14.74 g
Węglowodany
18.76 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

742 min
Krok 1
5 min
Filet z łososia posyp dość grubo solą, odrobiną cukru i skrop MAGGI.
Krok 2
720 min
Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.
Krok 3
5 min
Następnie rybę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w cienkie paseczki.
Krok 4
3 min
Jabłko obierz.
Krok 5
2 min
Jabłko i ogórki również pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
3 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 7
2 min
Groszek odsącz z zalewy.
Krok 8
2 min
Warzywa wymieszaj z łososiem i Majonezem, dopraw pieprzem. Możesz udekorować paseczkami łososia i koperkiem.
Sałatka z łososiem

Krok 1 z 8

Filet z łososia posyp dość grubo solą, odrobiną cukru i skrop MAGGI.

Sałatka z łososiem

Krok 2 z 8

Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.

Sałatka z łososiem

Krok 3 z 8

Następnie rybę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w cienkie paseczki.

Sałatka z łososiem

Krok 4 z 8

Jabłko obierz.

Sałatka z łososiem

Krok 5 z 8

Jabłko i ogórki również pokrój w cienkie paseczki.

Sałatka z łososiem

Krok 6 z 8

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Sałatka z łososiem

Krok 7 z 8

Groszek odsącz z zalewy.

Sałatka z łososiem

Krok 8 z 8

Warzywa wymieszaj z łososiem i Majonezem, dopraw pieprzem. Możesz udekorować paseczkami łososia i koperkiem.

Na wigilijną kolację lub na świąteczną przekąskę polecamy oryginalną sałatkę ze świeżym łososiem oraz jabłkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej, bo rybę trzeba zamarynować przez 12 godzin w lodówce, w marynacie z Przyprawy w płynie Maggi WINIARY z solą i cukrem. Potem wszystko zgrabnie kroimy, mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, doprawiamy do smaku i podajemy – z dekoracją z koperku i paseczków łososia, w towarzystwie chrupiącej bagietki lub pszennych mini-tostów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika