Sałatka z kaszą gryczaną, szynką i jajkiem
53min
Łatwy
2
łyżek
1
Cebula szalotka
15
dag
Ser żółty
0.5
Papryka czerwona
0.5
Papryka zielona
20
dag
Szynka
1
puszka
Kukurydza
3
Jajko
10
dag
Kasza gryczana
1
łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
39.47 g
Węglowodany
53.52 g
Tłuszcze
37.78 g
Wartość energetyczna
686.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
10 min
Szalotkę i ser kroimy w kostkę.
Krok 2
10 min
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda, pół papryki czerwonej i pół papryki zielonej kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. W kostkę kroimy także szynkę.
Krok 3
10 min
Kukurydzę należy odsączyć z zalewy, a jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Te składniki dodajemy do całości.
Krok 4
15 min
Kaszę gotujemy, studzimy i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 5
5 min
Całość mieszamy. Następnie dodajemy majonez, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
Krok 6
3 min
Wszystko razem mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego!
Sałatka z kaszą gryczaną opiera się na kaszy, ale nie brak w niej też kolorowych warzyw, jajek, żółtego sera czy szynki. Wszystkie składniki sałatki z kaszą gryczaną, szynką i jajkiem łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i podajemy ze świeżym pieczywem. Sałatka najlepiej smakuje, kiedy jest schłodzona.
Komentarze 0