Sałatka z kalafiorem i brokułami
32min
Łatwy
0.5 słoik
1
Kalafior
1
Brokuł
2
Pomidory
4
Jajko
0.5 opakowanie
Jogurt naturalny
2 ząbków
Czosnek
.
Wartości odżywcze
Białko
5.78 g
Węglowodany
4.02 g
Tłuszcze
22.95 g
Wartość energetyczna
245.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
15 min
Kalafior i brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, tak żeby nie był zbyt miękki.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki.
Krok 3
5 min
Pomidory pokroić na ósemki. Wszystko razem wymieszać.
Krok 4
2 min
Polać sosem zrobionym z majonezu wymieszango z jogurtem i wyciśniętego przez praskę czosnku. Można posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Komentarze 0