Sałatka z kalafiora i brokuła
39min
Łatwy
50
dag
Kalafior
50
dag
Brokuł
15
dag
Ser żółty
3
łyżek
1
łyżka
Szczypiorek
4
łyżek
Pestki dyni
1
ząbek
1
łyżeczka
Musztarda
2
Jajko
trochę
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz biały
.
Wartości odżywcze
Białko
21.86 g
Węglowodany
18.67 g
Tłuszcze
30.02 g
Wartość energetyczna
413.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
39 min
Krok 1
10 min
Kalafiora i brokuła umyć, podzielić na różyczki.
Krok 2
10 min
Kalafiora i brokuła oddzielnie ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić.
Krok 3
8 min
Ugotować na twardo jajka.
Krok 4
5 min
Jajka obrać i pokroić na kawałki. Ser żółty pokroić w kostkę.
Krok 5
3 min
Majonez wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, musztardą, szczyptą cukru i pieprzu.
Krok 6
3 min
Kalafiora, brokuła, jajka, szczypiorek delikatnie wymieszać, na wierzch wyłożyć majonez, posypać pestkami dyni. Podawać.
Sałatka z kalafiora i brokuła z dodatkami jest pyszna.
Komentarze 0