
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z kalafiora i brokuła

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
8 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
3 minKrok 1 z 6
Kalafiora i brokuła umyć, podzielić na różyczki.
Krok 2 z 6
Kalafiora i brokuła oddzielnie ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić.
Krok 3 z 6
Ugotować na twardo jajka.
Krok 4 z 6
Jajka obrać i pokroić na kawałki. Ser żółty pokroić w kostkę.
Krok 5 z 6
Majonez wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, musztardą, szczyptą cukru i pieprzu.
Krok 6 z 6
Kalafiora, brokuła, jajka, szczypiorek delikatnie wymieszać, na wierzch wyłożyć majonez, posypać pestkami dyni. Podawać.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0