Sałatka z gotowanym kurczakiem
120min
Łatwy
4 łyżek
1
Pierś Z Kurczaka
1 puszka
Fasola czerwona
100 g
Słonecznik
100 g
Kukurydza Konserwowa
2 łodyg
Seler naciowy
1 łyżka
Jogurt grecki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 dag
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
21 g
Węglowodany
15.09 g
Tłuszcze
35.08 g
Wartość energetyczna
441.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
120 min
Krok 1
30 min
Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę.
Krok 2
15 min
Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodaję jogurt, żeby "przełamać" ciężkość samego majonezu i nadać sałatkom lekkości. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z sosem. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy dużą ilość świeżo posiekanego koperku.
Krok 4
65 min
Sosem zalewamy sałatkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 1h do lodówki.
Delikatna i smaczna sałatka, w której znalazło się miejsce też na dużą dawkę białka w postaci czerwonej fasoli i kurczaka.
Prócz chudego mięsa z kurczaka i sycącej fasoli, w sałatce nie zabrakło chrupiących dodatków: kapusta pekińska dodaje świeżości, kukurydza słodkości, prażony słonecznik i seler naciowy dodają wyrazistości, a wszystko łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Prócz chudego mięsa z kurczaka i sycącej fasoli, w sałatce nie zabrakło chrupiących dodatków: kapusta pekińska dodaje świeżości, kukurydza słodkości, prażony słonecznik i seler naciowy dodają wyrazistości, a wszystko łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Komentarze 0