
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z gotowanym kurczakiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Prócz chudego mięsa z kurczaka i sycącej fasoli, w sałatce nie zabrakło chrupiących dodatków: kapusta pekińska dodaje świeżości, kukurydza słodkości, prażony słonecznik i seler naciowy dodają wyrazistości, a wszystko łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
15 minKrok 3
10 minKrok 4
65 minKrok 1 z 4
Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę.
Krok 2 z 4
Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.
Krok 3 z 4
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodaję jogurt, żeby "przełamać" ciężkość samego majonezu i nadać sałatkom lekkości. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z sosem. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy dużą ilość świeżo posiekanego koperku.
Krok 4 z 4
Sosem zalewamy sałatkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 1h do lodówki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0