Sałatka z cukinią
40min
Łatwy
4
Cukinia mała
1
Cebula dymka
1 szczypta
Cukier
1
Sok z cytryny
50 g
Migdały prażone
6 liści
Świeża mięta
2 łyżek
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.17 g
Węglowodany
8.56 g
Tłuszcze
11.21 g
Wartość energetyczna
140.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Cukinię pokrój na cienkie plasterki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw.
Krok 2
25 min
Cebulkę pokrój i dorzuć do cukinii. Posyp warzywa cukrem i wymieszaj. Dodaj sok z cytryny. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
5 min
Listki mięty zmiażdż nożem, by puściły soki, posiekaj i dodaj do warzyw. Skrop sałatkę oliwą z oliwek, dodaj pieprzu oraz ziarenek smaku WINIARY.
Sałatka z cukinią to doskonały pomysł na urozmaicenie jesiennego menu. Sprawdzi się doskonale zarówno jako osobne danie, ale będzie też doskonałym dodatkiem do wszystkich dań. Sprawdź nasz przepis na sałatkę z cukinią, doprawioną Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i przekonaj się jak prosty przepis z tym smacznym sezonowym warzywem może odmienić całość posiłku!
Komentarze 0