Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mała Italia w Twoim domu! Sałatka włoska według naszego przepisu pozwoli Ci poczuć się, niemal tak niebiańsko jak na Półwyspie Apenińskim. Cała gama smaków, którą zapewnią między innymi salami, pomidory, rukola czy ser mozzarella, pozytywnie zaskoczy domowników. Na pewno poproszą o dokładkę! Smacznego!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sałaty umyć, osuszyć, porwać i wrzucić do miski. Wymieszać.
Krok 2
5 min
Z oliwy i octu ukręcić sos, dodać sól i biały pieprz do smaku.
Krok 3
10 min
Wylać cześć na sałatę i wymieszać. Pomidory pokroić w ósemki, salami pokroić w paseczki. Wrzucić do miski z sałatami. Mozzarellę pokroić w kostkę. Oliwki w poprzek na 3-4 części. Posypać sałatkę. Polać resztą sosu. Posypać suszona bazylią. Przed podaniem lekko przemieszać.
Krok 1
z
3
Sałaty umyć, osuszyć, porwać i wrzucić do miski. Wymieszać.
Krok 2
z
3
Z oliwy i octu ukręcić sos, dodać sól i biały pieprz do smaku.
Krok 3
z
3
Wylać cześć na sałatę i wymieszać. Pomidory pokroić w ósemki, salami pokroić w paseczki. Wrzucić do miski z sałatami. Mozzarellę pokroić w kostkę. Oliwki w poprzek na 3-4 części. Posypać sałatkę. Polać resztą sosu. Posypać suszona bazylią. Przed podaniem lekko przemieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0