Sałatka włoska
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20 g
Węglowodany
12.39 g
Tłuszcze
51.82 g
Wartość energetyczna
585.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sałaty umyć, osuszyć, porwać i wrzucić do miski. Wymieszać.
Krok 2
5 min
Z oliwy i octu ukręcić sos, dodać sól i biały pieprz do smaku.
Krok 3
10 min
Wylać cześć na sałatę i wymieszać. Pomidory pokroić w ósemki, salami pokroić w paseczki. Wrzucić do miski z sałatami. Mozzarellę pokroić w kostkę. Oliwki w poprzek na 3-4 części. Posypać sałatkę. Polać resztą sosu. Posypać suszona bazylią. Przed podaniem lekko przemieszać.
Mała Italia w Twoim domu! Sałatka włoska według naszego przepisu pozwoli Ci poczuć się, niemal tak niebiańsko jak na Półwyspie Apenińskim. Cała gama smaków, którą zapewnią między innymi salami, pomidory, rukola czy ser mozzarella, pozytywnie zaskoczy domowników. Na pewno poproszą o dokładkę! Smacznego!
Komentarze 0