Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka wielowarstwowa

(0)
24 godz 50 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Seler konserwowy
1  puszka
Kukurydza
25  dag
Szynka
1  puszka
Czerwona fasola
5 
Jajko
25  dag
Ser żółty
5 
Ogórki konserwowe
1  słoik
Marchewka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.58 g
Węglowodany
29.85 g
Tłuszcze
56.87 g
Wartość energetyczna
741.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1490 min
Krok 1
15 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 2
5 min
Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy na oddzielnych sitkach.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paski.
Krok 4
10 min
Ułóż w szklanym półmisku warstwy: selera konserwowego, następnie kukurydzę, paski szynki i warstwę fasoli.
Krok 5
5 min
Następnie pokrój jajko w kostkę i ułóż w półmisku jako kolejną warstwę.
Krok 6
5 min
Odsącz marchewkę i dołóż jako następną warstwę do sałatki.
Krok 7
5 min
Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i także dodaj do sałatki.
Krok 8
1440 min
Majonez dodaj na wierzchu sałatki. Zetrzyj żółty ser i posyp nim sałatkę. Odstaw do lodówki na 12-24 godziny.
Sałatka wielowarstwowa

Krok 1 z 8

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 2 z 8

Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy na oddzielnych sitkach.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 3 z 8

Szynkę pokrój w paski.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 4 z 8

Ułóż w szklanym półmisku warstwy: selera konserwowego, następnie kukurydzę, paski szynki i warstwę fasoli.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 5 z 8

Następnie pokrój jajko w kostkę i ułóż w półmisku jako kolejną warstwę.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 6 z 8

Odsącz marchewkę i dołóż jako następną warstwę do sałatki.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 7 z 8

Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i także dodaj do sałatki.

Sałatka wielowarstwowa

Krok 8 z 8

Majonez dodaj na wierzchu sałatki. Zetrzyj żółty ser i posyp nim sałatkę. Odstaw do lodówki na 12-24 godziny.

Dekoracyjna, kolorowa sałatka wielowarstwowa najlepiej prezentuje się w dużym, przezroczystym naczyniu. Układamy w nim kolejno: seler naciowy, kukurydzę, paseczki szynki, czerwoną fasolę, pokrojone jajko na twardo, marchewkę (może być gotowana z rosołu) oraz ogórki konserwowe. Całość wieńczymy warstwą Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i posypujemy tartym żółtym serem. Sałatkę przygotowujemy z wyprzedzeniem, bo powinna postać w lodówce przynajmniej 12 godzin (a najlepiej - całą dobę) - aby wszystkie smaki idealnie się przegryzły.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika