Sałatka warzywna
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.61 g
Węglowodany
21.15 g
Tłuszcze
12.73 g
Wartość energetyczna
222.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Oczyszczony brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem jarzynki ok. 5 minut
Krok 2
5 min
Kukurydzę odsączamy na sicie. Brokuł odcedzamy i chłodzimy.
Krok 3
5 min
Do brokuł dodajemy odsączoną kukurydzę. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka.
Krok 4
5 min
Dodajemy pokrojone pomidorki w ćwiartki, oczyszczoną i pokrojoną paprykę i szczypiorek.
Krok 5
5 min
Serek feta kroimy w grubszą kostkę.
Krok 6
5 min
Na koniec skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Sałatka warzywna to jeden z najbardziej popularnych przepisów w każdej polskiej kuchni! Robi się ją w bardzo prosty sposób, wystarczy Ci tylko kilka składników, aby stworzyć prostą i smaczną potrawę, która będzie odpowiednia niemal na każdą okazję.Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę warzywną!
Komentarze 0