Sałatka w pucharkach
43min
Łatwy
100 ml
2
Pierś z kurczaka
1 paczka
OLIWKOWY OGRÓD, serowe ravioli z sosem marinara
1
Brokuł
1 puszka
Ananas
1 puszka
Fasola, nerki, czerwone, dojrzałe nasiona, konserwy, substancje stałe i płyny
1 puszka
Kukurydza
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
16.31 g
Węglowodany
27.46 g
Tłuszcze
12.64 g
Wartość energetyczna
279.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Pierożki ravioli ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 2
5 min
Ananasy odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 3
5 min
Fasolę i kukurydzę również odsącz z zalewy.
Krok 4
10 min
Filety lekko rozbij z grubszej strony i usmaż w pergaminie, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu - po 5 minut z każdej strony, odwiń, pergamin wyrzuć. Ostudzone mięso pokrój w grubą kostkę.
Krok 5
3 min
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w posolonej wodzie (2-3 minuty). Ostudź.
Krok 6
5 min
W przezroczystych pucharkach układaj kolejno: warzywa, mięso, pierożki i ananasa.
Krok 7
5 min
Majonez dopraw pieprzem i dodaj porcję do każdego pucharka. Udekoruj natką pietruszki.
Sałatka w pucharkach to idealny pomysł na spotkanie ze znajomymi! Dzięki WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem, kawałki kurczaka w Twojej sałatce będą miękkie, idealnie doprawione i bardzo smakowite! Do dekoracji możesz użyć świeżej natki pietruszki, bazylii lub koperku.
Komentarze 0