Sałatka tabouleh z pulpecikami roślinnymi Garden Gourmet to nasza luźna interpretacja aromatycznej, lekkiej sałatki pochodzącej z kuchni libańskiej. Jeśli masz ochotę przygotować taką przekąskę dla siebie i swoich bliskich, nie przegap tego przepisu!
Tabbouleh w nietypowym wydaniu
W klasycznej odsłonie tabouleh, nazywana też sałatką libańską, przygotowywana jest z pomidorów, kaszy bulgur, cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Całość wzbogacona jest orzeźwiającym sokiem z cytryny oraz mnóstwem posiekanych, świeżych ziół, głównie miętą i natką pietruszki. Czasami zamiast kaszy bulgur dodaje się kaszę kuskus.
W naszej sałatce również jest ugotowana kasza bulgur (możesz też wykorzystać kaszę, która została z wczorajszego obiadu), świeże warzywa, zioła, ale to nie wszystko. Podkręciliśmy jej smak kremowym, jogurtowym dressingiem WINIARY oraz bogatymi w białko i błonnik klopsikami roślinnymi Garden Gourmet.
Zrobienie takiej przekąski nie zajmie Ci więcej niż 20 minut. Po tym czasie możesz zajadać ją do woli lub serować swoim bliskim jako dodatek do posiłku. Smacznego!
Komentarze 1