Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis, który świetnie sprawdzi się przy okazji przyjęć lub rodzinnego posiedzenia przy grillu. Sałatka śledziowa z kapustą pekińską to genialna przystawka, która na długo zostawia ślad w pamięci. Majonez dekoracyjny WINIARY świetnie zespoli wszystkie składniki i nada całej potrawie dodatkowych walorów. Smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Filety wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski.
Krok 2
5 min
Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 3
5 min
Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam, by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.
Krok 1
z
3
Filety wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski.
Krok 2
z
3
Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 3
z
3
Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam, by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0