Sałatka śledziowa z kapustą pekińską
15min
Łatwy
2 łyżek
5
Filety śledziowe marynowane z suszonymi pomidorami
0.5 główka
Kapusta pekińska
1 puszka
Kukurydza
0.5 słoik
Czosnek z ziołami w oleju
1 łyżka
Kwaśna śmietana
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
1.2 g
Węglowodany
6.43 g
Tłuszcze
4.12 g
Wartość energetyczna
63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Filety wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski.
Krok 2
5 min
Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 3
5 min
Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam, by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.
Przepis, który świetnie sprawdzi się przy okazji przyjęć lub rodzinnego posiedzenia przy grillu. Sałatka śledziowa z kapustą pekińską to genialna przystawka, która na długo zostawia ślad w pamięci. Majonez dekoracyjny WINIARY świetnie zespoli wszystkie składniki i nada całej potrawie dodatkowych walorów. Smacznego!
Komentarze 0