Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka ryżowa z kurczakiem, to szybkie w przygotowaniu danie, które możesz podać jako przystawkę lub serwować je na kolację. Sałatka jest smaczna, kolorowa, pożywna, a więc na zdrowie!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Ryż ugotuj, odsącz i ostudź.
Krok 2
5 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki. Obrane jajka pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Paprykę, filet z kurczaka i ogórki także pokrój w kostkę.
Krok 4
2 min
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Sosem chrzanowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Możesz podawać w oczyszczonych połówkach papryk.
Krok 1
z
6
Ryż ugotuj, odsącz i ostudź.
Krok 2
z
6
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki. Obrane jajka pokrój w kostkę.
Krok 3
z
6
Paprykę, filet z kurczaka i ogórki także pokrój w kostkę.
Krok 4
z
6
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
z
6
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Sosem chrzanowym. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Możesz podawać w oczyszczonych połówkach papryk.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0