Sałatka porowa
48min
Łatwy
2 łyżek
1 łyżeczka
Musztarda
1 łyżka
Śmietana 18%
200 g
Por (biała część)
1 puszka
Groszek konserwowy
2
Jabłka
1 trochę
Sok z cytryny
1 szczypta
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.89 g
Węglowodany
28.28 g
Tłuszcze
11.63 g
Wartość energetyczna
226.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
48 min
Krok 1
3 min
Majonez połącz z musztardą i śmietaną.
Krok 2
5 min
Por oczyść, pokrój w krążki, oprósz solą i cukrem.
Krok 3
30 min
Odstaw na 30 minut.
Krok 4
2 min
Groszek odsącz z zalewy.
Krok 5
5 min
Obrane jabłko pokrój w słupki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 6
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.
Pyszna sałatka porowa z groszkiem i winnym jabłkiem sprawdzi się jako doskonała przystawka do drugiego dania, wprost idealna do pieczystego! Dodaliśmy do niej Majonez Omega 3:6 WINIARY, by dbać nie tylko o dobry smak, ale także o zdrowie!
Komentarze 0