Sałatka paprykowa z szynką
15min
Łatwy
3 łyżek
1
Papryka czerwona
300 g
Szynka
300 g
Ser żółty
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
2 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
31.94 g
Węglowodany
3.6 g
Tłuszcze
39.06 g
Wartość energetyczna
494.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Paprykę oczyść, umyj i pokrój w paski.
Krok 2
5 min
Szynkę i ser również pokrój w paski.
Krok 3
5 min
Połącz wszystkie składniki z Majonezem Dekoracyjnym. Dopraw pieprzem.
Najprostsza na świecie, pożywna, kolorowa sałatka, idealna na jesienny lunch lub na domową imprezę. Czerwona papryka, żółty ser, szynka oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY i siekana zielenina (natka, szczypiorek) – oto cały sekret sałatki paprykowej z szynką. Kroimy, mieszamy, doprawiamy i.... zajadamy!
Komentarze 0