Sałatka makaronowa
25min
Łatwy
3 łyżek
20 dag
Makaron
1 puszka
Kukurydza
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
0.5
Papryka czerwona
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
20.39 g
Węglowodany
57.35 g
Tłuszcze
17.66 g
Wartość energetyczna
458.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Nie zapomnij o posoleniu wody.
Krok 2
10 min
Kukurydzę odcedź, paprykę pokrój w kosteczkę. Tuńczyka oddziel od zalewy na sicie.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Dodaj majonez, na końcu sól i pieprz do smaku. Gotową sałatkę posyp szczypiorkiem.
Sałatka makaronowa to sałatka, którą robi się błyskawicznie, a jeszcze szybciej danie to znika ze stołu. Ugotowany makaron połącz z pozostałymi składnikami – kukurydzą, papryką, tuńczykiem – a następnie do całości dodaj przyprawy i Majonez Dekoracyjny WINIARY. Z czym podawać sałatkę makaronową? Koniecznie posypaną szczypiorkiem!
Komentarze 0