
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka makaronowa z jajkiem i szynką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
8 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek. Kroję w kostkę.
Krok 2 z 4
Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, szynkę kroję w kostkę, pora w talarki. Wrzucam do miski.
Krok 3 z 4
Wsypuję makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę, ale kukurydzę dodaję z zalewą - zostanie wchłonięta przez makaron, dzięki czemu nie wpije on majonezu.
Krok 4 z 4
Pietruszkę dorbno siekam, dodaję wraz z jajkami do pozostałych składników, mieszam, dodaję majonez i jogurt. Doprawiam. Mieszam. Podaję. SMACZNEGO!
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0