Sałatka Kaczy Żer
60min
Łatwy
1 słoik
1 puszka
Zielony groszek
1 puszka
Kukurydza konserwowa
1 puszka
Fasola biała konserwowa
1 słoik
Papryka Konserwowa
5
Marchewka
4
Ogórek kiszony
4
Ziemniaki
1
Seler naciowy
6
Jajko
1
Por
1 słoik
Musztarda
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
120.07 g
Węglowodany
291.27 g
Tłuszcze
273.74 g
Wartość energetyczna
4045.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
20 min
Ugotować w mundurkach: selera, pora, ziemniaki.
Krok 2
10 min
Gdy będą już miękkie, wyjąć, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 4
5 min
Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć z wody i wrzucić do reszty posiekanych składników. Fasolę można pokroić na pół.
Krok 5
5 min
Czerwoną paprykę odsączyć, pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ogórkami.
Krok 6
5 min
Posiekać drobno seler. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (ilość majonezu zależy od ilości składników). Wymierzyć, aby nie było go ani za dużo, ani za mało.
Krok 7
2 min
Dodać ok. 2 - 3 łyżki musztardy. Posolić do smaku. Sałatka lepiej smakuję jak trochę "odstoi" więc na kilka godzin przed spożyciem warto ją wstawić do lodówki.
Krok 8
5 min
Jaja ostudzić, obrać, pokroić również w kosteczkę.
Wypróbuj przepis na oryginalną Sałatkę Kaczy Żer. Do wykonania sałatki potrzebujemy przede wszystkim gotowanych warzyw korzennych, które są bogactwem wielu wartościowych witamin. Dzięki połączeniu z jajkiem oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY sałatka będzie pożywnym dodatkiem na kanapkę lub do obiadu. Wykonanie nie sprawia trudności, a z pomocą dzieci, wykonasz ją w bardzo krótkim czasie.
Komentarze 0