Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotować w mundurkach: selera, pora, ziemniaki.
Gdy będą już miękkie, wyjąć, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kosteczkę.
Jajka ugotować na twardo.
Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć z wody i wrzucić do reszty posiekanych składników. Fasolę można pokroić na pół.
Czerwoną paprykę odsączyć, pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ogórkami.
Posiekać drobno seler. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (ilość majonezu zależy od ilości składników). Wymierzyć, aby nie było go ani za dużo, ani za mało.
Dodać ok. 2 - 3 łyżki musztardy. Posolić do smaku. Sałatka lepiej smakuję jak trochę "odstoi" więc na kilka godzin przed spożyciem warto ją wstawić do lodówki.
Jaja ostudzić, obrać, pokroić również w kosteczkę.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 2