Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj przepis na oryginalną Sałatkę Kaczy Żer. Do wykonania sałatki potrzebujemy przede wszystkim gotowanych warzyw korzennych, które są bogactwem wielu wartościowych witamin. Dzięki połączeniu z jajkiem oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY sałatka będzie pożywnym dodatkiem na kanapkę lub do obiadu. Wykonanie nie sprawia trudności, a z pomocą dzieci, wykonasz ją w bardzo krótkim czasie.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
20 min
Ugotować w mundurkach: selera, pora, ziemniaki.
Krok 2
10 min
Gdy będą już miękkie, wyjąć, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 4
5 min
Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć z wody i wrzucić do reszty posiekanych składników. Fasolę można pokroić na pół.
Krok 5
5 min
Czerwoną paprykę odsączyć, pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ogórkami.
Krok 6
5 min
Posiekać drobno seler. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (ilość majonezu zależy od ilości składników). Wymierzyć, aby nie było go ani za dużo, ani za mało.
Krok 7
2 min
Dodać ok. 2 - 3 łyżki musztardy. Posolić do smaku. Sałatka lepiej smakuję jak trochę "odstoi" więc na kilka godzin przed spożyciem warto ją wstawić do lodówki.
Krok 8
5 min
Jaja ostudzić, obrać, pokroić również w kosteczkę.
Krok 1
z
8
Ugotować w mundurkach: selera, pora, ziemniaki.
Krok 2
z
8
Gdy będą już miękkie, wyjąć, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
z
8
Jajka ugotować na twardo.
Krok 4
z
8
Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć z wody i wrzucić do reszty posiekanych składników. Fasolę można pokroić na pół.
Krok 5
z
8
Czerwoną paprykę odsączyć, pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ogórkami.
Krok 6
z
8
Posiekać drobno seler. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (ilość majonezu zależy od ilości składników). Wymierzyć, aby nie było go ani za dużo, ani za mało.
Krok 7
z
8
Dodać ok. 2 - 3 łyżki musztardy. Posolić do smaku. Sałatka lepiej smakuję jak trochę "odstoi" więc na kilka godzin przed spożyciem warto ją wstawić do lodówki.
Krok 8
z
8
Jaja ostudzić, obrać, pokroić również w kosteczkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
P
Piotr
zapomnieliście ugotować, pokroić i dorzucić marchewkę
M
Marek
W moich stronach kaczy zer to jest makaron wymieszany z twarogiem
Komentarze 2