Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pora umyj, pieczarki oczyść i wszystko drobno pokrój.
Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju i dodaj mięso. Duś ok. 5 minut
Kiełki osącz z zalewy, dodaj do mięsa i warzyw. Duś następne 2 minuty. Farsz dopraw solą, Przyprawą w płynie WINIARY i pieprzem cayenne.
Ciasto pokrój w kwadraty i na każdy z nich nałóż nadzienie.
Białko oddziel od żółtka, posmaruj nim brzegi ciasta i sklejaj w sakiewki.
Żółtko wymieszaj z mlekiem, posmaruj wierzch ciasta.
Piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Podawaj dekoracyjnie związane szczypiorkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1