Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sakiewki z szynki to wzorowy sposób na przystawkę, która zawojuje każde przyjęcie. Są faszerowane sałatką jarzynową, która podkreśla kontrast całej potrawy i zapewnia niezrównane wrażenia. Bardzo ważny jest rodzaj wędliny. Nie może być zbyt krucha i powinna być cieniutko pokrojona. Szczypiorek natomiast wyjmuję wcześniej z lodówki, żeby nie był kruchy. Musi być zwiędnięty, wtedy się nie połamie. Spróbujcie sami! Mniam!
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Przygotuj sałatkę jarzynową z podanych składników (poza szynką i szczypiorkiem).
Krok 2
5 min
Na każdy plaster szynki wyłożyć łyżkę sałatki jarzynowej, zwinąć w sakiewkę i związać małą recepturką. Następnie owinąć szczypiorkiem i zawiązać supełek.
Krok 3
30 min
Ułożyć na talerzu, ozdobić i wstawić do lodówki.
Krok 4
2 min
Przed podaniem rozciąć gumki i wyjąć wykałaczką.
Krok 1
z
4
Przygotuj sałatkę jarzynową z podanych składników (poza szynką i szczypiorkiem).
Krok 2
z
4
Na każdy plaster szynki wyłożyć łyżkę sałatki jarzynowej, zwinąć w sakiewkę i związać małą recepturką. Następnie owinąć szczypiorkiem i zawiązać supełek.
Krok 3
z
4
Ułożyć na talerzu, ozdobić i wstawić do lodówki.
Krok 4
z
4
Przed podaniem rozciąć gumki i wyjąć wykałaczką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0