Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sakiewki z szynki

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 plastrów
Szynka okrągła
1 dag
Szczypiorek
3 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.5 
Seler naciowy
2 
Ziemniaki
2 
Ogórek kiszony
2 
Jajko gotowane na twardo
1 puszka
Groszek konserwowy
1 łyżeczka
Musztarda kremska
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
251.07 kcal
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcze
15.41 g
Białko
11.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Przygotuj sałatkę jarzynową z podanych składników (poza szynką i szczypiorkiem).
Krok 2
5 min
Na każdy plaster szynki wyłożyć łyżkę sałatki jarzynowej, zwinąć w sakiewkę i związać małą recepturką. Następnie owinąć szczypiorkiem i zawiązać supełek.
Krok 3
30 min
Ułożyć na talerzu, ozdobić i wstawić do lodówki.
Krok 4
2 min
Przed podaniem rozciąć gumki i wyjąć wykałaczką.
Sakiewki z szynki

Krok 1 z 4

Przygotuj sałatkę jarzynową z podanych składników (poza szynką i szczypiorkiem).

Sakiewki z szynki

Krok 2 z 4

Na każdy plaster szynki wyłożyć łyżkę sałatki jarzynowej, zwinąć w sakiewkę i związać małą recepturką. Następnie owinąć szczypiorkiem i zawiązać supełek.

Sakiewki z szynki

Krok 3 z 4

Ułożyć na talerzu, ozdobić i wstawić do lodówki.

Sakiewki z szynki

Krok 4 z 4

Przed podaniem rozciąć gumki i wyjąć wykałaczką.

Sakiewki z szynki to wzorowy sposób na przystawkę, która zawojuje każde przyjęcie. Są faszerowane sałatką jarzynową, która podkreśla kontrast całej potrawy i zapewnia niezrównane wrażenia. Bardzo ważny jest rodzaj wędliny. Nie może być zbyt krucha i powinna być cieniutko pokrojona. Szczypiorek natomiast wyjmuję wcześniej z lodówki, żeby nie był kruchy. Musi być zwiędnięty, wtedy się nie połamie. Spróbujcie sami! Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika