Sakiewki z szynki
47min
Łatwy
10 plastrów
Szynka okrągła
1 dag
Szczypiorek
3
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
0.5
Seler naciowy
2
Ziemniaki
2
Ogórek kiszony
2
Jajko gotowane na twardo
1 puszka
Groszek konserwowy
3 łyżek
1 łyżeczka
Musztarda kremska
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.01 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcze
15.41 g
Wartość energetyczna
251.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Przygotuj sałatkę jarzynową z podanych składników (poza szynką i szczypiorkiem).
Krok 2
5 min
Na każdy plaster szynki wyłożyć łyżkę sałatki jarzynowej, zwinąć w sakiewkę i związać małą recepturką. Następnie owinąć szczypiorkiem i zawiązać supełek.
Krok 3
30 min
Ułożyć na talerzu, ozdobić i wstawić do lodówki.
Krok 4
2 min
Przed podaniem rozciąć gumki i wyjąć wykałaczką.
Sakiewki z szynki to wzorowy sposób na przystawkę, która zawojuje każde przyjęcie. Są faszerowane sałatką jarzynową, która podkreśla kontrast całej potrawy i zapewnia niezrównane wrażenia. Bardzo ważny jest rodzaj wędliny. Nie może być zbyt krucha i powinna być cieniutko pokrojona. Szczypiorek natomiast wyjmuję wcześniej z lodówki, żeby nie był kruchy. Musi być zwiędnięty, wtedy się nie połamie. Spróbujcie sami! Mniam!
Komentarze 0