Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ruchanki, czyli kaszubskie racuchy to doskonały pomysł na obiad, kolację lub słodki podwieczorek. Doskonale sprawdzi się nie tylko na talerzach dzieci. Dorośli będą równie mocno zachwyceni tym tradycyjnym, kaszubskim przysmakiem. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Mąkę wsypujemy do naczynia, robimy w niej wgłębienie, kruszymy drożdże i zalewamy około 200 ml ciepłego mleka.
Krok 2
10 min
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy pozostałe składniki (jajko wcześniej roztrzepujemy, masło roztapiamy).
Krok 3
10 min
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Krok 1
z
3
Mąkę wsypujemy do naczynia, robimy w niej wgłębienie, kruszymy drożdże i zalewamy około 200 ml ciepłego mleka.
Krok 2
z
3
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy pozostałe składniki (jajko wcześniej roztrzepujemy, masło roztapiamy).
Krok 3
z
3
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0