Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą to szybki sposób na deser, który pokochają zarówno dorośli, jak i najmłodsi domownicy. Do konfitury wiśniowej dodaj pokruszone orzechy włoskie i tak przygotowaną masą faszeruj wycięte z ciasta francuskiego kwadraty. Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą będą idealnym deserem zawsze wtedy, kiedy z wizytą wpadną niezapowiedziani goście.
Przygotowanie
42 min
Krok 1
5 min
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Krok 2
3 min
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3
5 min
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Krok 4
2 min
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 5
2 min
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Krok 6
25 min
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut
Krok 1
z
6
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Krok 2
z
6
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3
z
6
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Krok 4
z
6
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 5
z
6
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Krok 6
z
6
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0