Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Cukier
1 
Jajko
2 paczek
Ciasto francuskie
5 dag
Orzechy włoskie
1 szklanka
Konfitura wiśniowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.83 g
Tłuszcze
8.16 g
Białko
1.98 g
Wartość energetyczna
127.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Krok 2
3 min
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3
5 min
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Krok 4
2 min
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 5
2 min
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Krok 6
25 min
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut
Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 1 z 6

Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 2 z 6

Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 3 z 6

Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 4 z 6

Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 5 z 6

Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Krok 6 z 6

Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut

Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą to szybki sposób na deser, który pokochają zarówno dorośli, jak i najmłodsi domownicy. Do konfitury wiśniowej dodaj pokruszone orzechy włoskie i tak przygotowaną masą faszeruj wycięte z ciasta francuskiego kwadraty. Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą będą idealnym deserem zawsze wtedy, kiedy z wizytą wpadną niezapowiedziani goście.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika