
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 5
2 minKrok 6
25 minKrok 1 z 6
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Krok 2 z 6
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3 z 6
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Krok 4 z 6
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 5 z 6
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Krok 6 z 6
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0