Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą
42min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.98 g
Węglowodany
11.83 g
Tłuszcze
8.16 g
Wartość energetyczna
127.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
5 min
Rozmrożone ciasto francuskie pokroić w kwadraty
Krok 2
3 min
Konfitury wymieszać z drobno posiekanymi orzechami.
Krok 3
5 min
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, kwadraty ciasta złożyć w trójkąty i skleić brzegi.
Krok 4
2 min
Następnie ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
Krok 5
2 min
Ciasteczka po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Krok 6
25 min
Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut
Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą to szybki sposób na deser, który pokochają zarówno dorośli, jak i najmłodsi domownicy. Do konfitury wiśniowej dodaj pokruszone orzechy włoskie i tak przygotowaną masą faszeruj wycięte z ciasta francuskiego kwadraty. Rożki z ciasta francuskiego z konfiturą będą idealnym deserem zawsze wtedy, kiedy z wizytą wpadną niezapowiedziani goście.
Komentarze 0