Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rostbef z pieczarkami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Pieczarki
200 g
Rostbef
2 
Cebula
0.7 szklanka
Jogurt naturalny
1 trochę
Koperek suszony
0.25 szklanka
Wiśniówka
4 
Jagody
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
303.52 kcal
Węglowodany
22.07 g
Białko
24.24 g
Tłuszcze
10.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
9 min
Cebule, mięso i pieczarki pokroić w dużą kostkę.
Krok 2
25 min
Cebulę udusić w niewielkiej ilości oleju na złocisty kolor. Włożyć kolejno mięso i pieczarki.
Krok 3
5 min
Sos ze smażenia rozprowadzić wiśniówką .Dodać jagody jałowca, tymianek oraz sól. Dusić pod przykryciem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem , dodać jogurt oraz zioła i wymieszać.
Krok 4
1 min
Podawać z ryżem.
Rostbef z pieczarkami

Krok 1 z 4

Cebule, mięso i pieczarki pokroić w dużą kostkę.

Rostbef z pieczarkami

Krok 2 z 4

Cebulę udusić w niewielkiej ilości oleju na złocisty kolor. Włożyć kolejno mięso i pieczarki.

Rostbef z pieczarkami

Krok 3 z 4

Sos ze smażenia rozprowadzić wiśniówką .Dodać jagody jałowca, tymianek oraz sól. Dusić pod przykryciem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem , dodać jogurt oraz zioła i wymieszać.

Rostbef z pieczarkami

Krok 4 z 4

Podawać z ryżem.

Rostbef wołowy to mięso, które słynie ze swojego delikatnego smaku. Można go podawać na wiele sposobów. W tej odsłonie jest to rostbef z pieczarkami duszony w aromatycznej wiśniówce. Danie o niezwykłej głębi smakowej świetnie komponuje się z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika