Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rolada z boczku
Dodaj do CookBook

Rolada z boczku

(0)
2 godz 20 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  słoik
Sos tatarski WINIARY
1  kg
Boczek surowy chudy
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Majeranek
trochę
Słodka papryka
trochę
Pieprz
250  g
Mięso mielone
1  ząbek
Czosnek
1 
Jajko
1 
Bułka Kajzerka
0.5  szklanka
Mleko
trochę
Sól
trochę
Papryka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.7 g
Wartość energetyczna
715.9 kcal
Tłuszcze
63.1 g
Białko
28.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Na niedzielne śniadanie lub świąteczną przekąskę warto przygotować roladę z boczku, nadziewaną mielonym mięsem, pachnącą czosnkiem, majerankiem i Przyprawą WINIARY. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY oraz świeżą bagietką.

Przygotowanie

140 min
  • Krok 1

    10 min
    Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.
  • Krok 2

    2 min
    Czosnek oczyść i drobno pokrój.
  • Krok 3

    30 min
    Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.
  • Krok 5

    5 min
    Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.
  • Krok 6

    5 min
    Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.
  • Krok 7

    80 min
    Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.
  • Krok 8

    3 min
    Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Rolada z boczku

Krok 1 z 8

Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.

Rolada z boczku

Krok 2 z 8

Czosnek oczyść i drobno pokrój.

Rolada z boczku

Krok 3 z 8

Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.

Rolada z boczku

Krok 4 z 8

Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.

Rolada z boczku

Krok 5 z 8

Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.

Rolada z boczku

Krok 6 z 8

Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.

Rolada z boczku

Krok 7 z 8

Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.

Rolada z boczku

Krok 8 z 8

Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jajka
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rolada szpinakowa z łososiem

    Rolada szpinakowa z łososiem

    2 godz 37 min Łatwy
  • Rolada z łososia

    Rolada z łososia

    40 min Średni
  • Rolada z karkówki

    Rolada z karkówki

    1 godz 52 min Łatwy
  • Rolada schabowa ze śliwkami

    Rolada schabowa ze śliwkami

    1 godz 54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu