Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada z boczku

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 kg
Boczek surowy
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Majeranek
1 trochę
Słodka papryka
250 g
Mięso mielone
1 ząbek
Czosnek
1 
Jajko
1 
Bułka Kajzerka
0.5 szklanka
Mleko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
23.42 g
Węglowodany
10.43 g
Tłuszcze
77.67 g
Wartość energetyczna
837.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
10 min
Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.
Krok 2
2 min
Czosnek oczyść i drobno pokrój.
Krok 3
30 min
Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Jarzynka WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.
Krok 4
5 min
Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.
Krok 5
5 min
Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.
Krok 6
5 min
Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.
Krok 7
80 min
Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.
Krok 8
3 min
Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Rolada z boczku

Krok 1 z 8

Boczek umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, formując prostokąt.

Rolada z boczku

Krok 2 z 8

Czosnek oczyść i drobno pokrój.

Rolada z boczku

Krok 3 z 8

Mięso natrzyj z obu stron przyprawą Jarzynka WINIARY oraz czosnkiem, papryką i majerankiem. Odstaw do lodówki na około 30 minut.

Rolada z boczku

Krok 4 z 8

Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij.

Rolada z boczku

Krok 5 z 8

Mięso mielone wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku, bułką, jajkiem i przyprawami do smaku.

Rolada z boczku

Krok 6 z 8

Na płacie boczku rozłóż równomiernie farsz, ciasno zroluj i obwiąż bawełnianą nicią.

Rolada z boczku

Krok 7 z 8

Roladę przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piecz 70–80 minut. Wyjmij naczynie z mięsem, ostudź.

Rolada z boczku

Krok 8 z 8

Pokrój roladę w plastry, ułóż na półmisku i podaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Na niedzielne śniadanie lub świąteczną przekąskę warto przygotować roladę z boczku, nadziewaną mielonym mięsem, pachnącą czosnkiem, majerankiem i Przyprawą Jarzynka WINIARY. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY oraz świeżą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika