Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree z pietruszki do dobra alternatywa do tradycyjnego puree z ziemniaków. Odrobina masła doda mu ciekawego smaku. Podawaj najlepiej udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki.
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Korzeń pietruszki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
20 min
Ugotuj z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY na miękko.
Krok 3
5 min
Odcedź i włóż do mieseczki. Przypraw solą i pieprzem, a następnie dobrze zmiksuj. Dodaj masło i mieszaj aż do roztopienia.
Krok 4
5 min
Przesmaż puree na suchej teflonowej patelni, przez kilka minut.
Krok 5
1 min
Podawaj jako dodatek do obiadu lub zamiast puree ziemniaczanego. Udekoruj najlepiej drobno posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Korzeń pietruszki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
5
Ugotuj z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY na miękko.
Krok 3
z
5
Odcedź i włóż do mieseczki. Przypraw solą i pieprzem, a następnie dobrze zmiksuj. Dodaj masło i mieszaj aż do roztopienia.
Krok 4
z
5
Przesmaż puree na suchej teflonowej patelni, przez kilka minut.
Krok 5
z
5
Podawaj jako dodatek do obiadu lub zamiast puree ziemniaczanego. Udekoruj najlepiej drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0