
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Puree z pietruszki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
20 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
Korzeń pietruszki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2 z 5
Ugotuj z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY na miękko.

Krok 3 z 5
Odcedź i włóż do mieseczki. Przypraw solą i pieprzem, a następnie dobrze zmiksuj. Dodaj masło i mieszaj aż do roztopienia.

Krok 4 z 5
Przesmaż puree na suchej teflonowej patelni, przez kilka minut.

Krok 5 z 5
Podawaj jako dodatek do obiadu lub zamiast puree ziemniaczanego. Udekoruj najlepiej drobno posiekaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0