
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Prosty bananowiec bez pieczenia

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
45 minKrok 2
20 minKrok 3
3 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
30 min
Krok 1 z 6
Formę 25x30 cm wykładamy delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka gotujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia

Krok 2 z 6
Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem powoli dodając budyń i miksujemy na gładką masę .

Krok 3 z 6
Banany obieramy i kroimy w plasterki.

Krok 4 z 6
Krem dzielimy na 3 części: pierwszą część wykładamy na delicje, na 1 warstwę kremu dajemy pokrojone w plasterki banany, a na banany herbatniki.

Krok 5 z 6
Na drugą część masy dajemy budyń, herbatniki, banany.

Krok 6 z 6
Na ostatnią część masy dajemy budyń i banany pokrojone w plasterki, wylewamy na to galaretkę i dajemy do lodówki, aż galaretka stężeje.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0