Prosty bananowiec bez pieczenia
.
Wartości odżywcze
Białko
8.16 g
Węglowodany
48.06 g
Tłuszcze
47.18 g
Wartość energetyczna
634.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
Krok 1
45 min
Formę 25x30 cm wykładamy delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka gotujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia
Krok 2
20 min
Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem powoli dodając budyń i miksujemy na gładką masę .
Krok 3
3 min
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Krok 4
10 min
Krem dzielimy na 3 części: pierwszą część wykładamy na delicje, na 1 warstwę kremu dajemy pokrojone w plasterki banany, a na banany herbatniki.
Krok 5
2 min
Na drugą część masy dajemy budyń, herbatniki, banany.
Krok 6
30 min
Na ostatnią część masy dajemy budyń i banany pokrojone w plasterki, wylewamy na to galaretkę i dajemy do lodówki, aż galaretka stężeje.
Bananowiec bez pieczenia to idealne ciasto dla miłośników bananów. Wystarczy tylko godzina i zero gotowania, żeby przyrządzić pyszny deser dla całej rodziny.
Komentarze 0