Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Prosty bananowiec bez pieczenia

Prosty bananowiec bez pieczenia

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JULA1230

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

9 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Ciastka Delicje
3  łyżek
Cukier puder
6 
Banany
4  szklanek
Mleko
300  g
Herbatniki
3  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
2 
Masło
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.16 g
Węglowodany
48.06 g
Tłuszcze
47.18 g
Wartość energetyczna
634.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bananowiec bez pieczenia to idealne ciasto dla miłośników bananów. Wystarczy tylko godzina i zero gotowania, żeby przyrządzić pyszny deser dla całej rodziny.

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    45 min
    Formę 25x30 cm wykładamy delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka gotujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia
  • Krok 2

    20 min
    Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem powoli dodając budyń i miksujemy na gładką masę .
  • Krok 3

    3 min
    Banany obieramy i kroimy w plasterki.
  • Krok 4

    10 min
    Krem dzielimy na 3 części: pierwszą część wykładamy na delicje, na 1 warstwę kremu dajemy pokrojone w plasterki banany, a na banany herbatniki.
  • Krok 5

    2 min
    Na drugą część masy dajemy budyń, herbatniki, banany.
  • Krok 6

    30 min
    Na ostatnią część masy dajemy budyń i banany pokrojone w plasterki, wylewamy na to galaretkę i dajemy do lodówki, aż galaretka stężeje.
Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 1 z 6

Formę 25x30 cm wykładamy delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka gotujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia

Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 2 z 6

Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem powoli dodając budyń i miksujemy na gładką masę .

Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 3 z 6

Banany obieramy i kroimy w plasterki.

Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 4 z 6

Krem dzielimy na 3 części: pierwszą część wykładamy na delicje, na 1 warstwę kremu dajemy pokrojone w plasterki banany, a na banany herbatniki.

Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 5 z 6

Na drugą część masy dajemy budyń, herbatniki, banany.

Prosty bananowiec bez pieczenia

Krok 6 z 6

Na ostatnią część masy dajemy budyń i banany pokrojone w plasterki, wylewamy na to galaretkę i dajemy do lodówki, aż galaretka stężeje.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rafaello bez pieczenia

    Rafaello bez pieczenia

    1 godz Łatwy
  • Masa cappuccino do tortu

    Masa cappuccino do tortu

    25 min Łatwy
  • Krem bananowy

    Krem bananowy

    15 min Łatwy
  • Miętusek

    Miętusek

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu