Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polewa galaretkowo-czekoladowa jest świetnym uzupełnieniem każdego ciasta. Równowaga słodkości i smaku gorzkiej czekolady będzie stanowić idealny dodatek, który może zaważyć o smakowitości całego deseru. Pycha!
Przygotowanie
38 min
Krok 1
10 min
Galaretkę robimy według przepisu z opakowania, tylko rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
2 min
Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.
Krok 3
3 min
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
5 min
Wlewamy ostygniętą czekoladę z masłem, dokładnie mieszając.
Krok 5
2 min
Tak przygotowaną polewą polewamy wcześniej przygotowane ciasto.
Galaretkę robimy według przepisu z opakowania, tylko rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
z
7
Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.
Krok 3
z
7
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
z
7
Wlewamy ostygniętą czekoladę z masłem, dokładnie mieszając.
Krok 5
z
7
Tak przygotowaną polewą polewamy wcześniej przygotowane ciasto.
Komentarze 0