Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
150 g
Czekolada gorzka
0.5 szklanka
Śmietana
12 dag
Masło
50 g
Czekolada mleczna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
20.67 g
Węglowodany
114.12 g
Tłuszcze
195.46 g
Wartość energetyczna
2273.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
10 min
Galaretkę robimy według przepisu z opakowania, tylko rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
2 min
Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.
Krok 3
3 min
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
5 min
Wlewamy ostygniętą czekoladę z masłem, dokładnie mieszając.
Krok 5
2 min
Tak przygotowaną polewą polewamy wcześniej przygotowane ciasto.
Krok 6
15 min
Zostawiamy do zastygniecia.
Krok 7
1 min
Wierzch ciasta możesz posypać płatkami migdałowymi.
Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 1 z 7

Galaretkę robimy według przepisu z opakowania, tylko rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygnięcia.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 2 z 7

Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 3 z 7

Całość dokładnie mieszamy.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 4 z 7

Wlewamy ostygniętą czekoladę z masłem, dokładnie mieszając.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 5 z 7

Tak przygotowaną polewą polewamy wcześniej przygotowane ciasto.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 6 z 7

Zostawiamy do zastygniecia.

Polewa galaretkowo-czekoladowa

Krok 7 z 7

Wierzch ciasta możesz posypać płatkami migdałowymi.

Polewa galaretkowo-czekoladowa jest świetnym uzupełnieniem każdego ciasta. Równowaga słodkości i smaku gorzkiej czekolady będzie stanowić idealny dodatek, który może zaważyć o smakowitości całego deseru. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika