Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
200 g
Mąka gryczana
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
100 g
Kiełbasa wieprzowa
3 
Jajko
50 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
6 
Korniszon

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
39.64 g
Wartość energetyczna
411.31 kcal
Tłuszcze
21.4 g
Białko
18.23 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
15 min
Kaszę przelej zimną wodą, odsącz i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotuj do miękkości. Ostudź.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Krok 3
5 min
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w drobną kostkę i przesmaż z cebulą, ostudź.
Krok 4
5 min
Do kaszy dodaj cebulę z kiełbasą, ser i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Na rozgrzanym oleju usmaż małe placuszki.
Krok 6
5 min
Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Dodaj pokrojone korniszonki.
Krok 7
1 min
Kotlety podaj z Sosem WINIARY.
Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 1 z 7

Kaszę przelej zimną wodą, odsącz i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotuj do miękkości. Ostudź.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 2 z 7

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 3 z 7

Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w drobną kostkę i przesmaż z cebulą, ostudź.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 4 z 7

Do kaszy dodaj cebulę z kiełbasą, ser i jajka. Dopraw solą i pieprzem.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 5 z 7

Na rozgrzanym oleju usmaż małe placuszki.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 6 z 7

Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Dodaj pokrojone korniszonki.

Placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą

Krok 7 z 7

Kotlety podaj z Sosem WINIARY.


Placki z kaszą gryczaną i kiełbasą są o wiele bardziej pożywne niż placuszki ziemniaczane, a ich przygotowanie nie zabiera więcej czasu!


Polecamy przygotowanie placków z kaszy ze startym żółtym serem, który podczas smażenia się roztopi, natomiast do sosu polecamy wrzucić pokrojone korniszony.


Podobnie jak tradycyjne placki ziemniaczane, placuszki z kaszy gryczanej z kiełbasą będą smaczne nie tylko z Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY, ale również ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub kefirem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika