Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz dania inspirowane kuchnią włoską, ale szukasz czegoś nowego i zaskakującego? Mamy dla Ciebie przepis na niebanalną pizzę z gruszką. To połączenie słodkiego, lekko pikantnego i słonego smaku – w sam raz dla miłośników dań z twistem.
Pizza w kilkadziesiąt minut
Jeśli przygotowanie pizzy kojarzy Ci się z długim wyrabianiem ciasta i oczekiwaniem, aż ono wyrośnie, czas to zmienić. Naszą pizzę możesz przygotować na gotowym spodzie do pizzy (znajdziesz je w wielu sklepach). Dzięki temu znacznie skrócisz czas spędzony w kuchni. Co więcej, ten przepis możesz z łatwością dopasować do tego, co lubisz i wykorzystać składniki, które masz pod ręką. Zamiast wędzonego schabu możesz też dodać kawałki wędlin lub kiełbas, które masz w lodówce.
Pizza na obiad lub na przekąskę
Taka wersja pizzy to sposób na szybki, prosty, domowy obiad we włoskim stylu – jesteśmy przekonani, że szybko zniknie z talerzy. Być może nawet na jednym kawałku się nie skończy. Nasza pizza to też świetna przekąska, którą możesz zaserwować w czasie spotkania z rodziną lub znajomymi.
Chcesz przekonać się, jak smakuje nasza pizza z gruszkami? Sprawdź ten przepis. Smacznego!
Rozgrzej piekarnik do 200°C grzanie góra/dół (170°C z termoobiegiem).
Obierz cebulę i pokrój ją w półplasterki. Schab pokrój w kostkę. Gruszki umyj, pokrój w ósemki i usuń z nich pestki.
Wlej śmietanę do miski i wymieszaj z WINIARY Pomysłem na... spaghetti carbonara.
Na blasze do pieczenia rozwiń gotowe ciasto na pizzę i rozsmaruj na nim śmietanę. Na warstwie śmietany rozłóż gruszki, cebulę i kawałki schabu.
Na wierzchu rozłóż ser raclette. Piecz pizzę w piekarniku przez 15-20 minut, aż ciasto będzie chrupiące.