Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza Do boju Polska

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
200 ml
Woda
30 g
Wyciąg z ekstraktu drożdżowego
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Cukier
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
400 g
Mięso mielone wieprzowe
2 
Ogórek kiszony
200 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 trochę
Ketchup
1 pęczek
Pestki słonecznika prażone
200 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
0 min
1. Mąkę mieszamy z solą. Ciepłą wodę rozdzielamy na 2 szklanki. W jednej szklance w wodzie rozpuszczamy drożdże, cukier i odczekujemy około 10 minut. Następnie rozczyn dodajemy do mąki i ugniatamy ciasto. Dodajemy powoli resztę wody w zależności jak ciasto się klei ( ja zużyłam 3/4 szklanki) i łyżkę oliwy z oliwek.
Krok 2
0 min
2. Odstawiamy ciasto na około 1h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy ciasto, smarujemy sosem czosnkowym WINIARY.
Krok 3
0 min
3. Cebulę, paprykę, ogórka kiszonego, pieczarki kroimy w kostkę.
Krok 4
0 min
4. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano i podsmażamy z cebulą.
Krok 5
0 min
5. Pieczarki podsmażamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 6
0 min
6. Na cieście układamy paprykę, ogórka, wcześniej podsmażone pieczarki i mięso mielone z cebulą. Całość posypujemy ziarenkami słonecznika.
Krok 7
0 min
7. Na górze układamy ser żółty.
Krok 8
0 min
8. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Krok 9
0 min
9. Po wyciągnięciu górę pizzy smarujemy sosem czosnkowym WINIARY i ketchupem.
Pizza Do boju Polska

Krok 1 z 9

1. Mąkę mieszamy z solą. Ciepłą wodę rozdzielamy na 2 szklanki. W jednej szklance w wodzie rozpuszczamy drożdże, cukier i odczekujemy około 10 minut. Następnie rozczyn dodajemy do mąki i ugniatamy ciasto. Dodajemy powoli resztę wody w zależności jak ciasto się klei ( ja zużyłam 3/4 szklanki) i łyżkę oliwy z oliwek.

Pizza Do boju Polska

Krok 2 z 9

2. Odstawiamy ciasto na około 1h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy ciasto, smarujemy sosem czosnkowym WINIARY.

Pizza Do boju Polska

Krok 3 z 9

3. Cebulę, paprykę, ogórka kiszonego, pieczarki kroimy w kostkę.

Pizza Do boju Polska

Krok 4 z 9

4. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano i podsmażamy z cebulą.

Pizza Do boju Polska

Krok 5 z 9

5. Pieczarki podsmażamy z dodatkiem soli i pieprzu.

Pizza Do boju Polska

Krok 6 z 9

6. Na cieście układamy paprykę, ogórka, wcześniej podsmażone pieczarki i mięso mielone z cebulą. Całość posypujemy ziarenkami słonecznika.

Pizza Do boju Polska

Krok 7 z 9

7. Na górze układamy ser żółty.

Pizza Do boju Polska

Krok 8 z 9

8. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Pizza Do boju Polska

Krok 9 z 9

9. Po wyciągnięciu górę pizzy smarujemy sosem czosnkowym WINIARY i ketchupem.

Smaczna pizza, która dodaje energii, podczas kibicowania biało-czerwonym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika