Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą
Dodaj do CookBook

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos 4 sery Italia
4 
Pierś z kurczaka
10  dag
Śmietana
1 
Cebula
1 
Mozzarella
4 
Suszone pomidory
5  łyżek
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.7 g
Wartość energetyczna
579.8 kcal
Tłuszcze
37.4 g
Białko
51.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą sprawdzi się jako obiad na każdą okazję. Sprawdź, jak komponować się może Sos Cztery sery Italia WINIARY z soczystą piersią z kurczaka i dodatkami. Danie podawaj z ziemniakami lub kluskami.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.
  • Krok 2

    5 min
    Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.
  • Krok 3

    10 min
    Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.
  • Krok 4

    10 min
    Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.
  • Krok 5

    10 min
    Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 1 z 5

Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 2 z 5

Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 3 z 5

Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 4 z 5

Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 5 z 5

Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu