Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pierś z kurczaka
10 dag
Śmietana
1 
Cebula
1 
Mozzarella
4 
Suszone pomidory
5 łyżek
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
51.62 g
Węglowodany
4.67 g
Tłuszcze
37.42 g
Wartość energetyczna
579.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.
Krok 2
5 min
Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Krok 3
10 min
Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.
Krok 4
10 min
Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.
Krok 5
10 min
Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 1 z 5

Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 2 z 5

Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 3 z 5

Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 4 z 5

Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 5 z 5

Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą sprawdzi się jako obiad na każdą okazję. Sprawdź, jak komponować się może Sos Cztery sery Italia WINIARY z soczystą piersią z kurczaka i dodatkami. Danie podawaj z ziemniakami lub kluskami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika