Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą
40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
51.6g / 36%
Węglowodany
4.7g / 3%
Tłuszcze
37.4g / 60%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

+

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Wróć

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zdzisiek

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos 4 sery Italia
4 
Pierś z kurczaka
10  dag
Śmietana
1 
Cebula
1 
Mozzarella
4 
Suszone pomidory
5  łyżek
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
51.62 g
Węglowodany
4.67 g
Tłuszcze
37.42 g
Wartość energetyczna
579.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą sprawdzi się jako obiad na każdą okazję. Sprawdź, jak komponować się może Sos Cztery sery Italia WINIARY z soczystą piersią z kurczaka i dodatkami. Danie podawaj z ziemniakami lub kluskami.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.
  • Krok 2

    5 min
    Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.
  • Krok 3

    10 min
    Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.
  • Krok 4

    10 min
    Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.
  • Krok 5

    10 min
    Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.
Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 1 z 5

Mrożony szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie wodę. Świeży myjemy i osuszamy. W garnku podsmażamy cebule i szpinak, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidorki.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 2 z 5

Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem Winiary i zagotowujemy. Następnie ostudzamy szpinak i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 3 z 5

Nacinamy pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. W kieszonce umieszczamy farsz, nacięcie spinamy wykałaczką.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 4 z 5

Piersi obsmażamy z obu stron na patelni.

Pierś faszerowana szpinakiem i mozzarellą

Krok 5 z 5

Pierś dopieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez 10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • SZPINAK NA CIEPŁO

    SZPINAK NA CIEPŁO

    50 min Łatwy
  • Kieszonki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami

    Kieszonki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami

    54 min Łatwy
  • De volaille ze szpinakiem

    De volaille ze szpinakiem

    40 min Łatwy
  • Gołąbki z ziemniakami

    Gołąbki z ziemniakami

    1 godz

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu