Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z mięsem i kapustą

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Wieprzowina
700 g
Kapusta Kiszona
2 łyżek
Masło
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
250 g
Mąka pszenna
2 łyżek
Olej
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
31.33 g
Węglowodany
54.36 g
Wartość energetyczna
644.34 kcal
Białko
39.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
20 min
FARSZ: Mięso ugotuj z Kostką Mięsną, ostudź i zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
25 min
Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, ugotuj, ostudź i dobrze odciśnij.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z mięsem i kapustą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
CIASTO: Przesiej mąkę na stolnicę.
Krok 5
10 min
Zrób w niej wgłębienie, wbij do niego jajko. Dodaj olej i 0,5 szklanki wody. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
Krok 6
10 min
Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
Krok 7
3 min
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Krok 8
1 min
Podawaj jako samodzielne danie albo z dodatkiem surówki.
Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 1 z 8

FARSZ: Mięso ugotuj z Kostką Mięsną, ostudź i zmiel w maszynce do mięsa.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 2 z 8

Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, ugotuj, ostudź i dobrze odciśnij.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 3 z 8

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z mięsem i kapustą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 4 z 8

CIASTO: Przesiej mąkę na stolnicę.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 5 z 8

Zrób w niej wgłębienie, wbij do niego jajko. Dodaj olej i 0,5 szklanki wody. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 6 z 8

Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 7 z 8

Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z mięsem i kapustą

Krok 8 z 8

Podawaj jako samodzielne danie albo z dodatkiem surówki.

Pożywne pierogi z mięsem i kapustą przygotowujemy z wieprzowiny, gotowanej w esencjonalnej Kostce Mięsnej WINIARY z gotowaną kiszoną kapustą i cebulą zezłoconą na maśle. Kto lubi, może razem z mięsem ugotować dwa kapelusze grzybów suszonych i zemleć je do farszu. Do nadzienia można także wykorzystać zmielone mięso z rosołu. Pierogi podajemy polane cebulką na maśle lub z filiżanką Barszczu czerwonego WINIARY.

Zobacz pomysły na świąteczne pierogi >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika