Szukasz prostego przepisu, który urozmaici Twoje jesienne menu? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Zrób z nami pieczone buraki z miodem i Dressingiem Winegret WINIARY. Ta pyszna sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako mały posiłek, np. drugie śniadanie czy podwieczorek albo kolacja. Sprawdź, jak ją przygotować. To będzie prostsze niż myślisz!
Sałatka z pieczonego buraka – w sam raz na jesień
Bazą naszej sałatki są oczywiście pieczone buraki, które wcześniej warto przyprawić oliwą z oliwek, miodem, solą i pieprzem. Tak przygotowane buraki muszą spędzić w rozgrzanym piekarniku minimum godzinę (czas dopasuj do wielkości buraków, sprawdzając czy już są miękkie). Wystudzone buraki pokrój, ułóż na talerzu, a na wierzch rozłóż rukolę, pestki dyni, listki kolendry i ser – my proponujemy bryndzę, ale jeśli masz w lodówce trochę fety lub sera koziego - też świetnie będą tu pasować. Na koniec sos, czyli aromatyczny Dressing Winegret WINIARY i gotowe!
Jeśli chcesz urozmaicić smak tej sałatki, możesz dodać do niej pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, listki mięty i pestki granatu, które będą zaskakującym, chrupiącym uzupełnieniem całości. Smacznego!
Komentarze 0