Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pie poświąteczny
Dodaj do CookBook

Pie poświąteczny

(1)
41 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Bigos
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Pęczek dowolnych ziół (u mnie: tymianek oraz bazylia)
400  g
Tłuczone, osolone ziemniaki
4  łyżek
Rozpuszczone masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
50.9 g
Wartość energetyczna
441.7 kcal
Tłuszcze
25 g
Białko
6.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniale, że znów się widzimy w mojej sprytnej kuchni. Teraz jak nigdy szafki pełne są smakołyków, a lodówki pękają w szwach od ryb, sałatek i ciast. Dlatego teraz szczególnie ważne jest, by działać w kuchni zmyślnie i sprytnie, aby nic się nie zmarnowało. Jeśli skończyły Wam się pomysły, dobrze trafiliście. Razem z Winiary #pomagamywgotowaniu.
Z okazji Świąt mam dla Was propozycję na danie, które może pomóc w ponownym wykorzystaniu przeróżnych świątecznych potraw. Przedstawiam Wam pie – potocznie ciasto, ale tym razem w mojej - wytrawnej odsłonie. Wykorzystamy do niego prawdziwego Króla Świąt - ukochany przez wszystkich rodaków bigos! Ale aby nadać mu nieco innego charakteru, dodamy Sos pomidorowy Winiary. Pamiętajcie, taki sos warto zawsze mieć w szafce. Nigdy nie wiecie, kiedy i do czego może się przydać :) Zaczynamy!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  • Krok 2

    5 min
    Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.
  • Krok 3

    2 min
    Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.
  • Krok 4

    2 min
    Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.
  • Krok 5

    25 min
    Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min
  • Tipy

    1 min
    - zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła
  • Gotowe!

    1 min
    Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl
Pie poświąteczny

Krok 1 z 7

Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Pie poświąteczny

Krok 2 z 7

Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.

Pie poświąteczny

Krok 3 z 7

Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.

Pie poświąteczny

Krok 4 z 7

Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.

Pie poświąteczny

Krok 5 z 7

Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min

Pie poświąteczny

Tipy z 7

- zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła

Pie poświąteczny

Gotowe! z 7

Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Subham. A Singh

Nice Recipe with grate taste
Nice Recipe (niezweryfikowany) 04/02/2025-03:30 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/11/2025-05:37 CEST
Yay! So glad you loved it 😊 Happy cooking!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kalafior pieczony w całości

    Kalafior pieczony w całości

    58 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

    Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

    40 min Łatwy
  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Makaron z pesto z pietruszki

    Makaron z pesto z pietruszki

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu