Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pie poświąteczny

(0)
41min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Bigos
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Pęczek dowolnych ziół (u mnie: tymianek oraz bazylia)
400  g
Tłuczone, osolone ziemniaki
4  łyżek
Rozpuszczone masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.99 g
Węglowodany
47.54 g
Tłuszcze
25.49 g
Wartość energetyczna
435.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniale, że znów się widzimy w mojej sprytnej kuchni. Teraz jak nigdy szafki pełne są smakołyków, a lodówki pękają w szwach od ryb, sałatek i ciast. Dlatego teraz szczególnie ważne jest, by działać w kuchni zmyślnie i sprytnie, aby nic się nie zmarnowało. Jeśli skończyły Wam się pomysły, dobrze trafiliście. Razem z Winiary #pomagamywgotowaniu.
Z okazji Świąt mam dla Was propozycję na danie, które może pomóc w ponownym wykorzystaniu przeróżnych świątecznych potraw. Przedstawiam Wam pie – potocznie ciasto, ale tym razem w mojej - wytrawnej odsłonie. Wykorzystamy do niego prawdziwego Króla Świąt - ukochany przez wszystkich rodaków bigos! Ale aby nadać mu nieco innego charakteru, dodamy Sos pomidorowy Winiary. Pamiętajcie, taki sos warto zawsze mieć w szafce. Nigdy nie wiecie, kiedy i do czego może się przydać :) Zaczynamy!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  • Krok 2

    5 min
    Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.
  • Krok 3

    2 min
    Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.
  • Krok 4

    2 min
    Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.
  • Krok 5

    25 min
    Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min
  • Tipy

    1 min
    - zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła
  • Gotowe!

    1 min
    Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl
Pie poświąteczny

Krok 1 z 7

Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Pie poświąteczny

Krok 2 z 7

Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.

Pie poświąteczny

Krok 3 z 7

Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.

Pie poświąteczny

Krok 4 z 7

Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.

Pie poświąteczny

Krok 5 z 7

Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min

Pie poświąteczny

Tipy z 7

- zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła

Pie poświąteczny

Gotowe! z 7

Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Calzone

    2 godz 50 min Średni
  • Zupa grochowo-grzybowa

    31 min Łatwy
  • Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

    2 godz 18 min Łatwy
  • Mazurek czekoladowo-kawowy

    1 godz 59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu