Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pie poświąteczny

0
41min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Jagna Niedzielska
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800  g
Bigos
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Pęczek dowolnych ziół (u mnie: tymianek oraz bazylia)
400  g
Tłuczone, osolone ziemniaki
4  łyżek
Rozpuszczone masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.99 g
Węglowodany
47.54 g
Tłuszcze
25.49 g
Wartość energetyczna
435.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Krok 2
5 min
Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.
Krok 3
2 min
Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.
Krok 4
2 min
Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.
Krok 5
25 min
Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min
Tipy
1 min
- zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła
Gotowe!
1 min
Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl
Pie poświąteczny

Krok 1 z 7

Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Pie poświąteczny

Krok 2 z 7

Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.

Pie poświąteczny

Krok 3 z 7

Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.

Pie poświąteczny

Krok 4 z 7

Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.

Pie poświąteczny

Krok 5 z 7

Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min

Pie poświąteczny

Tipy z 7

- zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła

Pie poświąteczny

Gotowe! z 7

Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl

Wspaniale, że znów się widzimy w mojej sprytnej kuchni. Teraz jak nigdy szafki pełne są smakołyków, a lodówki pękają w szwach od ryb, sałatek i ciast. Dlatego teraz szczególnie ważne jest, by działać w kuchni zmyślnie i sprytnie, aby nic się nie zmarnowało. Jeśli skończyły Wam się pomysły, dobrze trafiliście. Razem z Winiary #pomagamywgotowaniu.
Z okazji Świąt mam dla Was propozycję na danie, które może pomóc w ponownym wykorzystaniu przeróżnych świątecznych potraw. Przedstawiam Wam pie – potocznie ciasto, ale tym razem w mojej - wytrawnej odsłonie. Wykorzystamy do niego prawdziwego Króla Świąt - ukochany przez wszystkich rodaków bigos! Ale aby nadać mu nieco innego charakteru, dodamy Sos pomidorowy Winiary. Pamiętajcie, taki sos warto zawsze mieć w szafce. Nigdy nie wiecie, kiedy i do czego może się przydać :) Zaczynamy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika