
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pasztet bez pieczenia
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
0 minKrok 3
0 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
0 minKrok 1 z 7
Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
Krok 2 z 7
Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
Krok 3 z 7
Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
Krok 4 z 7
Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5 z 7
Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 6 z 7
Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
Krok 7 z 7
Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1