Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w piekarniku. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.
Przygotowanie
260 min
Krok 1
5 min
Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
Krok 2
0 min
Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
Krok 3
0 min
Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
Krok 4
5 min
Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 6
5 min
Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
Krok 7
0 min
Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Krok 1
z
7
Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
Krok 2
z
7
Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
Krok 3
z
7
Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
Krok 4
z
7
Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
7
Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 6
z
7
Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
Krok 7
z
7
Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1