Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet bez pieczenia

Pasztet bez pieczenia

(0)
4 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
500  g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
300  g
Pierś Z Kurczaka
200  g
Wątróbka drobiowa
1 
Cebula
250  g
Masło
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.09 g
Węglowodany
27.35 g
Tłuszcze
22.1 g
Wartość energetyczna
355.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w piekarniku. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.

Przygotowanie

260 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
  • Krok 2

    0 min
    Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
  • Krok 3

    0 min
    Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
  • Krok 4

    5 min
    Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
  • Krok 6

    5 min
    Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
  • Krok 7

    0 min
    Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Pasztet bez pieczenia

Krok 1 z 7

Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.

Pasztet bez pieczenia

Krok 2 z 7

Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.

Pasztet bez pieczenia

Krok 3 z 7

Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.

Pasztet bez pieczenia

Krok 4 z 7

Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.

Pasztet bez pieczenia

Krok 5 z 7

Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.

Pasztet bez pieczenia

Krok 6 z 7

Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.

Pasztet bez pieczenia

Krok 7 z 7

Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Ada

Kiedy dodać ten sos?

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kanapki
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z cielęciny

    Roladki z cielęciny

    2 godz 37 min Łatwy
  • Schab duszony w piwie

    Schab duszony w piwie

    4 godz 37 min Łatwy
  • Meksykańska zupa z wieprzowiną i białą kukurydzą

    Meksykańska zupa z wieprzowiną i białą kukurydzą

    3 godz Średni
  • Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

    Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu