Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasztet bez pieczenia

0
260 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
300 g
Pierś Z Kurczaka
200 g
Wątróbka drobiowa
1 
Cebula
250 g
Masło
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
12.24 g
Węglowodany
27.64 g
Tłuszcze
22.49 g
Wartość energetyczna
360.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

260 min
Krok 1
5 min
Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.
Krok 2
0 min
Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.
Krok 3
0 min
Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.
Krok 4
5 min
Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 6
5 min
Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.
Krok 7
0 min
Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.
Pasztet bez pieczenia

Krok 1 z 7

Mięso i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na 50 g masła. Dodaj liście laurowe.

Pasztet bez pieczenia

Krok 2 z 7

Gdy mięso będzie rumiane, dodaj wątróbki. Smaż przez około 10 minut, włóż kostki rosołowe i wlej 1/2 l wrzącej wody.

Pasztet bez pieczenia

Krok 3 z 7

Duś przez około 40 minut. Wyjmij liście laurowe.

Pasztet bez pieczenia

Krok 4 z 7

Mięso zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.

Pasztet bez pieczenia

Krok 5 z 7

Do ciepłej masy dodaj masło pokrojone na kawałki i mieszaj do rozpuszczenia.

Pasztet bez pieczenia

Krok 6 z 7

Wyłóż do formy wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ostudź.

Pasztet bez pieczenia

Krok 7 z 7

Wstaw do lodówki i dobrze schłodź.

Pasztet bez pieczenia jest idealnym pomysłem na wielkanocny posiłek. Przygotowuje się go bardzo szybko, lecz trzeba wziąć pod uwagę, że pasztet musi spędzić około trzy godziny w piekarniku. Gotowy pasztet można podać udekorowany natką pietruszki. Doskonale smakuje z dodatkiem sosów na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z chrzanem, z borówką lub żurawiną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika