Pasta do chleba z pieczarek
30min
Łatwy
20 dag
Pieczarki
1
Cebula
3
Jajko
1 łyżka
2 łyżek
1 łyżka
Masło
1 łyżeczka
Musztarda
4 łyżek
Ser żółty tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
47.13 g
Węglowodany
22.61 g
Tłuszcze
79.3 g
Wartość energetyczna
982.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.
Krok 2
15 min
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.
Krok 3
5 min
Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Wykonaj smakowitą pastę z pieczarek do świeżego pieczywa. Połącz usmażone na masełku z dodatkiem cebulki pieczarki wraz z drobno pokrojonym jajkiem na twardo. Wykonaj sos z Majonezu dekoracyjnego WINIARY, musztardy i ketchupu oraz przypraw do smaku. Tak przygotowane składniki połącz w całość razem ze startym na tarce żółtym serem. Smakowita, pożywna pasta to idealny pomysł na chrupiące pieczywo.
Komentarze 0