Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)
Dodaj do CookBook

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  dag
Pieczarki
1 
Cebula
3 
Jajko
1  łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
1  łyżka
Masło
1  łyżeczka
Musztarda
4  łyżek
Ser żółty tarty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.6 g
Wartość energetyczna
982.2 kcal
Tłuszcze
79.3 g
Białko
47.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykonaj smakowitą pastę z pieczarek do świeżego pieczywa. Połącz usmażone na masełku z dodatkiem cebulki pieczarki wraz z drobno pokrojonym jajkiem na twardo. Wykonaj sos z Majonezu dekoracyjnego WINIARY, musztardy i ketchupu oraz przypraw do smaku. Tak przygotowane składniki połącz w całość razem ze startym na tarce żółtym serem. Smakowita, pożywna pasta to idealny pomysł na chrupiące pieczywo.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 1 z 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 3 z 3

Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Drożdżówki z pastą daktylowo-owocową

    Drożdżówki z pastą daktylowo-owocową

    2 godz 44 min Łatwy
  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy
  • Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu