Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  dag
Pieczarki
1 
Cebula
3 
Jajko
1  łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
1  łyżka
Masło
1  łyżeczka
Musztarda
4  łyżek
Ser żółty tarty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
47.13 g
Węglowodany
22.61 g
Tłuszcze
79.3 g
Wartość energetyczna
982.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykonaj smakowitą pastę z pieczarek do świeżego pieczywa. Połącz usmażone na masełku z dodatkiem cebulki pieczarki wraz z drobno pokrojonym jajkiem na twardo. Wykonaj sos z Majonezu dekoracyjnego WINIARY, musztardy i ketchupu oraz przypraw do smaku. Tak przygotowane składniki połącz w całość razem ze startym na tarce żółtym serem. Smakowita, pożywna pasta to idealny pomysł na chrupiące pieczywo.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.
  • Krok 3

    5 min
    Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 1 z 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.

Pasta z pieczarek do chleba (smarowidło)

Krok 3 z 3

Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kasza gryczana z pieczarkami

    Kasza gryczana z pieczarkami

    25 min Łatwy
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulą

    Jajecznica z pieczarkami i cebulą

    25 min Łatwy
  • Surówka z kabaczków

    Surówka z kabaczków

    20 min Łatwy
  • Sos pieczarkowy ze śmietaną

    Sos pieczarkowy ze śmietaną

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu