
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ozory w sosie chrzanowo-musztardowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
180 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 1 z 3
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny).
Krok 2 z 3
Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Krok 3 z 3
Do wywaru (ok. 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0