Ozory w sosie chrzanowo-musztardowym
200min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.91 g
Węglowodany
4.86 g
Tłuszcze
2.09 g
Wartość energetyczna
39.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
200 min
Krok 1
180 min
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny).
Krok 2
10 min
Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Krok 3
10 min
Do wywaru (ok. 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami.
Bardzo smaczne i delikatne ozory w sosie chrzanowo-musztardowym na początku gotujemy, podsmażamy na maśle, a następnie łączymy z aksamitnym sosem przyrządzanym z pozostałego wywaru, musztardy i śmietany. Gotowe ozory w sosie chrzanowo-musztardowym przed podaniem udekoruj świeżą natką.
Komentarze 0