Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo smaczne i delikatne ozory w sosie chrzanowo-musztardowym na początku gotujemy, podsmażamy na maśle, a następnie łączymy z aksamitnym sosem przyrządzanym z pozostałego wywaru, musztardy i sosu chrzanowego WINIARY. Gotowe ozory w sosie chrzanowo-musztardowym przed podaniem udekoruj świeżą natką pietruszki.
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny).
Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Do wywaru (ok. 0,5 l) dodać musztardę, sos chrzanowy WINIARY (ok 4 do 6 łyżek w zależności od preferencji), wymieszać z podsmażonymi ozorami.