Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo smaczne i delikatne ozory w sosie chrzanowo-musztardowym na początku gotujemy, podsmażamy na maśle, a następnie łączymy z aksamitnym sosem przyrządzanym z pozostałego wywaru, musztardy i śmietany. Gotowe ozory w sosie chrzanowo-musztardowym przed podaniem udekoruj świeżą natką.
Przygotowanie
200 min
Krok 1
180 min
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny).
Krok 2
10 min
Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Krok 3
10 min
Do wywaru (ok. 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami.
Krok 1
z
3
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny).
Krok 2
z
3
Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle.
Krok 3
z
3
Do wywaru (ok. 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0