Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Owocowa zupa gulaszowa

0
150 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
3 
Papryka czerwona
1 
Papryczka chili
500 g
Wieprzowina surowa
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
200 g
Szynka
1 łyżeczka
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.72 g
Wartość energetyczna
490.06 kcal
Białko
40.22 g
Węglowodany
26.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

150 min
Krok 1
10 min
Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Papryki i papryczkę chili pokrój, usuń gniazda nasienne oraz białe części i skórkę. Pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Gulaszowe mięso wieprzowe umyj, osusz, potłucz i pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Brzoskwinie odsącz, zachowaj syrop. Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.
Krok 5
10 min
W garnku podgrzej olejl. Podsmaż na nim mięso gulaszowe i pokrojoną w kostkę szynkę. pokrój paprykę, czosnek, cebulę i chili i też podsmaż.
Krok 6
10 min
Dolej 900 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i krótko podgrzewaj.
Krok 7
90 min
Do garnka pokrój pokrojone w kostkę brzoskwinie, razem z syropem i listkami tymianku. Duś na małym ogniu przez około 90 minut.
Krok 8
5 min
Podawaj z podpłomykami.
Owocowa zupa gulaszowa

Krok 1 z 8

Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 2 z 8

Papryki i papryczkę chili pokrój, usuń gniazda nasienne oraz białe części i skórkę. Pokrój w drobną kostkę.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 3 z 8

Gulaszowe mięso wieprzowe umyj, osusz, potłucz i pokrój w kostkę.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 4 z 8

Brzoskwinie odsącz, zachowaj syrop. Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 5 z 8

W garnku podgrzej olejl. Podsmaż na nim mięso gulaszowe i pokrojoną w kostkę szynkę. pokrój paprykę, czosnek, cebulę i chili i też podsmaż.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 6 z 8

Dolej 900 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i krótko podgrzewaj.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 7 z 8

Do garnka pokrój pokrojone w kostkę brzoskwinie, razem z syropem i listkami tymianku. Duś na małym ogniu przez około 90 minut.

Owocowa zupa gulaszowa

Krok 8 z 8

Podawaj z podpłomykami.

Oryginalna owocowa zupa gulaszowa to świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Przyrządzamy ją z wieprzowego mięsa z dodatkiem podsmażanej cebuli z kolorową papryką, brzoskwiniami z puszki i pachnącymi listkami świeżego tymianku. Następnie wszystkie składniki łączymy w harmonijną całość, dodając WINIARY POMYSŁ NA... gulasz. Dusimy pomalutku, na małym ogniu, pod przykryciem i sprawdzamy, czy się nie przypala (najwygodniej będzie, gdy wykorzystamy szybkowar). Gotową zupę możemy podać z podpłomykami lub... na drugie danie, jako sos do makaronu (np. wstążki lub świderki). Dekorujemy gałązkami tymianku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika