Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę.
Papryki i papryczkę chili pokrój, usuń gniazda nasienne oraz białe części i skórkę. Pokrój w drobną kostkę.
Gulaszowe mięso wieprzowe umyj, osusz, potłucz i pokrój w kostkę.
Brzoskwinie odsącz, zachowaj syrop. Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.
W garnku podgrzej olejl. Podsmaż na nim mięso gulaszowe i pokrojoną w kostkę szynkę. pokrój paprykę, czosnek, cebulę i chili i też podsmaż.
Dolej 900 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i krótko podgrzewaj.
Do garnka pokrój pokrojone w kostkę brzoskwinie, razem z syropem i listkami tymianku. Duś na małym ogniu przez około 90 minut.
Podawaj z podpłomykami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0