Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę.
Papryki i papryczkę chili pokrój, usuń gniazda nasienne oraz białe części i skórkę. Pokrój w drobną kostkę.
Gulaszowe mięso wieprzowe umyj, osusz, potłucz i pokrój w kostkę.
Brzoskwinie odsącz, zachowaj syrop. Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.
W garnku podgrzej olejl. Podsmaż na nim mięso gulaszowe i pokrojoną w kostkę szynkę. pokrój paprykę, czosnek, cebulę i chili i też podsmaż.
Dolej 900 ml wody i wsyp POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i krótko podgrzewaj.
Do garnka pokrój pokrojone w kostkę brzoskwinie, razem z syropem i listkami tymianku. Duś na małym ogniu przez około 90 minut.
Podawaj z podpłomykami.