Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poznaj receptę na śniadanie idealne! Przedstawiamy omlet na słodko z bananami. Przepis jest łatwy do wykonania, a pyszny efekt zaskoczy wszystkich domowników. Puszyste danie z owocami to świetna alternatywa do tradycyjnej jajecznicy czy kanapek. Wykonaj rankiem szybkie i pożywne śniadanie.
Przygotowanie
21 min
Krok 1
5 min
Jajka ze szczyptą soli ubić na puszystą masę, delikatnie wymieszać z mąką i śmietaną.
Krok 2
5 min
Banany obrać ze skórki, pokroić na 1 cm plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Na dużej patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, ułożyć przygotowane banany, posypać cukrem wanilinowym.
Krok 4
5 min
Przykryć i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut.
Krok 5
1 min
Usmażony omlet delikatnie zsunąć na półmisek i pokroić na porcje.
Krok 1
z
5
Jajka ze szczyptą soli ubić na puszystą masę, delikatnie wymieszać z mąką i śmietaną.
Krok 2
z
5
Banany obrać ze skórki, pokroić na 1 cm plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
z
5
Na dużej patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, ułożyć przygotowane banany, posypać cukrem wanilinowym.
Krok 4
z
5
Przykryć i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut.
Krok 5
z
5
Usmażony omlet delikatnie zsunąć na półmisek i pokroić na porcje.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0